Spausdinti šį puslapį

Brangūs ukmergiškiai,

Rolandas Janickas, Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, Ukmergės rajono savivaldybės meras

be galo skaudu ir liūdna pranešti, kad į Ukmergę įsisukęs koronavirusas (COVID-19) jau pareikalavo aukų. Mirė vakar, kovo 20-ąją, į Ukmergės ligoninės skubios pagalbos skyrių pristatyta garbaus amžiaus moteris. Diagnozė patvirtinta po mirties.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą mirusios šeimai, artimiesiems. Stiprybės jums visiems. Ir kiekvienam iš mūsų. Nepraraskime vilties.

Galime piktintis, ieškoti kaltų ir klausti – kodėl būtent mes, ukmergiškiai, pirmieji turime atlaikyti šį sunkų išbandymą.

Ne laikas, nėra prasmės tai daryti.  Naujojo, visą pasaulį parklupdžiusio koronaviruso atėjimo ir plitimo keliai – sudėtingi ir painūs.

Dabar kiekvienas turime prisiimti atsakomybę – už save, už savo artimuosius. Ypač už vaikus ir tėvus. Pasirūpinkime vieni kitais. Jei savo aplinkoje pažįstate žmonių, kurie yra vieniši, neįgalūs, neturi kas jiems padėtų, ištieskite jiems pagalbos ranką ar bent paklauskite, kaip jie jaučiasi. Informuokite juos arba patys paskambinkite į savivaldybės seniūnijas ir įstaigas, kurios tokiems žmonėms suteiks visą būtiną pagalbą (sąrašas prisegtas).

Labai prašau visų elgtis atsakingai ir laikytis karantino režimo reikalavimų. Būkite namuose, nepriiminėkite svečių. Kiek įmanoma venkite tiesioginių kontaktų ir, aišku, kuo dažniau plaukite rankas. Koronavirusas – tas nematomas priešas šiandien gali ateiti į bet kuriuos namus – mano ar Jūsų.

Visgi noriu labai pasidžiaugti ir žemai nusilenkti tiems, kurie mus užklupusių tokių didelių negandų metu geranoriškai siūlo savo pagalbą bei pasidalina gyvybiškai būtinomis apsaugos priemonėmis, be kurių mūsų medikai bei kiti rajono gyventojams būtinąją pagalbą teikiantys darbuotojai paprasčiausiai neišsiverstų. Privalome juos apsaugoti, kad jie apsaugotų mus.

Mūsų turimi apsaugos priemonių rezervai kiekvieną dieną senka. Ypač dabar, pablogėjus situacijai. Siekiant užtikrinti nenutrūkstamą pagalbos teikimą pacientams Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre, o svarbiausia, užtikrinant medikų tinkamą apsaugą, šiuo metu labiausiai trūksta respiratorių, taip pat galvos apdangalų, vienkartinių chalatų ir kaukių, pirštinių, kombinezonų.

Turintys šių priemonių ir galintys jomis paremti kreipkitės į Valdą Rabazauską, vyresnįjį specialistą civilinei saugai ir mobilizacijai (tel. (8 340) 63433, 8 698 29476, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.). Iš anksto labai dėkoju už pagalbą.

Būkime ir likime sveiki!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)