Per Velykas uždraudė gyventojams vykti į kitus miestus

Per Velykas likime namuose. Per Velykas likime namuose.

Vyriausybė uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus, dviem savaitėms pratęsė karantiną, bet švelnins kai kurias sąlygas.

Karantino režimas pratęsiamas iki balandžio 27 d. 24 val.

Lieka galioti parduotuvių, prekybos ir pramogų centrų, turgaviečių veiklos draudimas, išskyrus prekybą maistu ir kitas išimtis. Nutarimu leista prekyba augalais, skirtais sodinti, sėklomis ir trąšomis, tačiau tik lauko sąlygomis specializuotose stacionariose prekybos vietose.

Taip pat leidžiama teikti elektroninio parašo išdavimo paslaugas, kai jos teikiamos maisto prekių parduotuvėse, prekybos ir  pramogų centruose.

Švelninamos sąlygas dėl užsieniečių – nuspręsta, kad jie galės atvykti į šalį, jei jų šeimos nariai, t. y. tėvai, vaikai, sutuoktiniai, globėjai, yra Lietuvos piliečiai. Iki šiol užsieniečiams buvo uždrausta atvykti į Lietuvą, nebent jie turi leidimą gyventi šalyje, yra diplomatai, vykdo tarptautinius pervežimus.

Sugriežtinta krovininio transporto vairuotojų kontrolė, jei šiems pasienio patikros punktuose nustatomas karščiavimas ar kiti koronaviruso simptomai.

Trečiadienį priimtas velykinis draudimas – uždrausta per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus.

Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

Trečiadienį Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtinąją medicinos pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą  savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto.

Judėjimas ribojamas tik į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei asmenys gyvena.

„Tikimės, kad po Velykų jau bus galima pradėti galvoti apie karantino sąlygų švelninimą. Visų pirma – kalbant apie smulkųjį verslą. Su sąlyga, kad mums visiems pavyks tinkamai „atlaikyti“ Velykų savaitgalį. Todėl dar kartą prašau atsakingo požiūrio į save ir kitus. Likite namuose, nelankykite kituose miestuose gyvenančių senelių, tėvų, artimųjų. Laikykitės karantino sąlygų, tai labai svarbu“,  – sako Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad Velykų savaitgalį visoje šalyje dirbs maždaug 3000 pareigūnų, kurie užtikrins viešąją tvarką keliuose.

„Pareigūnai dirbs ne tik keliuose, bet taip pat patruliuos ir viešose vietose, kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija, ar tuos, kurie pažeidinėja karantino reikalavimus. Policija tuo pačiu reaguos ir į kitus pranešimus apie pažeidimus ar nusikalstamas veikas“, – teigia Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policijos pareigūnams, vidaus reikalų ministrės pavedimu, viešąją tvarką ir žmonių saugumą padės užtikrinti policijos rėmėjų, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Policija pasitelks ir kitas, viešai nematomas technines priemones, kurios taip pat padės kontroliuoti asmenų judėjimą ir suvaldyti situaciją šv. Velykų savaitgalį.

Prie kai kurių įvažiavimų į miestus bus pastatyti specialūs ženklai, ribojantys įvažiavimą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # Vėlei 2020-04-12 22:26
Merui ir visiems kas stengesi uždaryti miestą švenčių metu kodėl visada yra skriaudžiami Vienybes sodų žmonės,kodėl nebuvo uždarytas keluas nuo kauno pusės,kodėl turėjo kentėti pravažiuojančius norinčius švęsti kitų miestų piliečius,kada bus atsakomybė,tikiuosiu ir labai norėčiau kad po šių švenčiu būtų dezinfekuoti Sodų vienybės keliai,lankėsi kas norėjo,tikiuosiu šiuo klausimu nereiks daugiau niekur kreiptis
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų