Pavasariniai darbai stringa – nebėra talkininkų

Trūksta talkininkų atlikti pavasarinius darbus.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Trūksta talkininkų atlikti pavasarinius darbus. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Dėl tebesitęsiančio karantino Ukmergės miesto tvarkymo darbai – komplikuoti.

Taip nutiko, nes vietoje keliolikos kiekvieną pavasarį aplinką tvarkančių žmonių, dabar darbuojasi tik du.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, jog didžiausia bėda ta, kad dabar negalimi visuomenei naudingi darbai. O dabar, pavasarį, juos atliekantys žmonės yra patys reikalingiausi.

Pasak seniūnės, ankstesniais metais balandžio mėnesį visuomenei naudingus darbus tokiu metų laiku kasdien dirbdavo nuo 12 iki 15 žmonių.

Dabar negalima priimti nė vieno talkininko, tad dirba tik seniūnijos darbuotojai.

„Šiuo metu vienas mūsų darbuotojas serga. Dirba tik kapinių prižiūrėtojas, ūkvedys ir vienas vairuotojas“, – pasakojo seniūnė. Kapinių prižiūrėtojas rūpinasi tik kapais, tad miesto tvarkymui viso labo liko tik du vyrai.

Apgailestavo, kad, deja, liko nesutvarkyti dar kovo mėnesį siautusios vėtros padariniai.

Nebeišvežamos ir prie buitinių atliekų konteinerių gyventojų paliekamos kartono atliekos bei sukrautos žaliosios atliekos. Žmonės informuoti, kad jas išvežti nėra galimybių. Ir tokia situacija bus iki pat karantino pabaigos.

Nepaisant to, pasak seniūnės, kiti miesto tvarkymo darbai, kuriuos atlieka samdoma įmonė, nesustojo, o atšilus orams bus sodinamos ir gėlės. Tiesa, jų šiemet bus mažiau, nes pačiame miesto centre vietoje gėlynų dabar vyksta statybų darbai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # Jo 2020-04-20 13:15
Įdarbink žmonės! Ir darbai bus atlikti. Dar mažai pašalpinių sąskata sutaupei pinigų?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Žmonėm 2020-04-20 13:20
Turbut pašalpiniai nežino, kad turint išsilavinimą, darbo patirtį- visuomen.darbas turi atitikti jų išsilavinimui, darbo patirčiai, kvalifikacijai. Tik reikia pateikti tai patvirtinančius dokumentus seniunijai. Ir baigsis žmonių išnaudojimas. Tegu įdarbina. Yra gi nurodymas! Bet slepia gi!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # O kur 2020-04-20 15:21
gi kinkursą laimėjusios įmonės? Pinigai tai nemaži sumokėti. Sumokėti pagal kv.objektą-darbą. Tai ko čia dėti pašalpiniai?
Ar planot nemokam? kaip vasada...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Dirbs 2020-04-20 17:47
Taip aišku reikia gi verbų dirbančiu už dyką ir gulinčių tik va nebe tie laikai užtai ir miršta
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų