Darbą vėl pradeda Ukmergės ligoninė

Nuo šios savaitės pradžios po daugiau nei mėnesio pertraukos duris vėl praveria Ukmergės ligoninė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas, įvertinęs Ukmergės ligoninės administracijos pateiktus dokumentus dėl įstaigos pasirengimo atnaujinti stacionarių paslaugų teikimą, tam neprieštarauja.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka sakė, kad nuo balandžio 27 dienos savo veiklą pradėjo 12 iš 15 ligoninės skyrių.

Uždaryti kol kas dar lieka 3 skyriai: Akušerijos, Chirurgijos ir Vaikų ligų.

Priminsime, kad Ukmergės ligoninė buvo uždaryta kovo 19 dieną, kai COVID-19 infekcija buvo nustatyta čia dirbančiai gydytojai, o vėliau ir čia gydytiems pacientams.

Nemažai medikų infekcija užsikrėtė ir buvo saviizoliacijoje.

Tačiau prieš kelias savaites jie jau buvo pasirengę tęsti darbą.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai iškėlė aukštus reikalavimus tam, kad įstaiga vėl galėtų praverti duris.

Pagrindinės rekomendacijos buvo susijusios su personalu – suformuoti medikų komandas, kad srautai nesikirstų, kad tam tikros komandos dirbtų tik su tam tikrais pacientais.

Jeigu kartais susirgtų medikas, kad iškristų tik viena komanda, o visa ligoninė nebūtų paralyžiuota.

Vyriausiasis gydytojas R. Civilka sakė, kad didžiausias rūpestis – viena koronavirusu užsikrėtusi ligoninės pacientė.

Šiuo metu Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje tebegydoma viena pacientė, kuriai nustatytas COVID-19. Ji anksčiau buvo išgabenta į Santaros klinikų infekcinę ligoninę, bet vėliau grąžinta į Ukmergę tolimesniam gydymui. Moteris jaučiasi palyginti gerai. Ji yra izoliuota – guli viena visame poste, ją prižiūri atskiras ligoninės personalas, laikantis visų saugumo reikalavimų.

Daugiau nei prieš mėnesį užsikrėtusiai pacientei atlikti bent keli pakartotiniai testai, bet ir paskutinis, paimtas praėjusią savaitę, vis dar teigiamas.

Ligoninės vadovas R. Civilka sakė, kad dėl vienos pacientės teko suformuoti atskirą medikų komandą, kurie dirbtų tik su šia paciente.  Dėl to kol kas negalima atidaryti chirurgijos skyriaus.

Pasak R. Civilkos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro siūlymu, Į Ukmergės ligoninę artimiausiu metu gali būti atvežta ir daugiau pacientų, sergančių COVID -19 lengva forma. Ir nebūtinai ukmergiškių, o ir gyvenančių kituose rajonuose.

Taip nutarta todėl, kad Ukmergės ligoninė jau turi patirties su tokiais ligoniais, o penkių medikų komanda šiuo metu teturi vieną pacientę.

Kurie COVID-19 užsikrėtę pacientai būtų atgabenti gydyti į Ukmergę, spręstų Santaros klinikos.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų