Spausdinti šį puslapį

Grįžta visuomenei naudinga veikla

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno įsakymu nuo birželio 1 d. rajone vėl organizuojama visuomenei naudinga veikla. Šiemet tikimasi, kad šiuos darbus atliks daugiau žmonių.

Socialinių pašalpų gavėjams bus išsiųsti siuntimai atlikti visuomenei naudingą veiklą. Šių darbų organizatoriai – seniūnijos.

Visuomenei naudingą veiklą atlikti pasitelkiami nedirbantys ar nesimokantys darbingo amžiaus asmenys, gaunantys socialinę pašalpą.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, kad žmonių kasmet atsiunčiama daug. Tačiau nuo pirmųjų jos darbo metų situacija keičiasi. 2014 metais buvo gautas rekordinis skaičius siuntimų – 1 778 visuomenei naudingų darbų sutartys, 2015 metais – 1 179 sutartys, o 2016 metais – 804 sutartys.

Situacija pastaraisiais metais ryškiai pasikeitė.

2017 metais gauti 593 siuntimai, sudarytos 533 sutartys,  2018 metais – 425 siuntimai, 396 sutartys. 2019 metais atidirbančiųjų už pašalpas buvo mažiausiai. Gautas 191 siuntimas, sudarytos 383 sutartys.

Šiemet vėl ruošiamasi siuntimų skaičiaus šoktelėjimui. „Prasidėjus pandemijai, daug žmonių sugrįžo iš užsienio, registravosi užimtumo tarnyboje ir kreipėsi dėl pašalpų, tad siuntimų bus daug“, – sako Z. Pečiulienė.

Pasak seniūnės, ne visi siunčiamieji ateina atlikti darbų. Šiemet vien per pirmąjį ketvirtį sulaukta 70 siuntimų, kiek iš jų atvyks, bus matyti vietoje. Kodėl žmonės neateina, priežasčių seniūnija nesiaiškina.

Paprastai asmenys atsiunčiami kas savaitę, tačiau šiemet dėl karantino darbai buvo nutraukti ir tik dabar atnaujinami, todėl jų susikaupė nemažai.

Pirmiausia reikia išrinkti šakas iš žaliųjų teritorijų. Taip pat laukia šiukšlių rinkimas, takų šlavimas, skverų priežiūra, bendrųjų takų valymas daugiabučių namų teritorijose, žaliųjų atliekų surinkimas bei išvežimas, atliekų aikštelių tvarkymas. Seniūnijai tenka bendra miesto teritorijų, kurioms nenupirktos paslaugos, priežiūra.

Z.Pečiulienė sakė, kad per jos darbo metus būta visko. Kada siunčiamųjų atidirbti už išmokas sulaukdavo labai daug, pasitaikydavo ir incidentų. Pastaruosius metus jų nebebūna, nebent darbininkai ateina girti. Tokie išsiunčiami namo. Neatlikę darbų, žmonės negauna išmokų.

Yra asmenų, kurie į visuomenei naudingus darbus siunčiami metai iš metų. Kai kurie, anksčiau ateidavę, dabar jau nebegali dirbti dėl sveikatos problemų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)