Rengiantis naujiems mokslo metams, suskaičiuota, kiek darželinukų nuo rugsėjo lankys ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Taip pat numatyta, kiek mokinių lankys Ukmergės meno mokyklą ir Sporto centrą.

Savivaldybės tarybai pritarus, nustatytas nuo rugsėjo – naujais mokslo metais – planuojamų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių bei vaikų jose skaičius. Skelbiama, kad tokie skaičiavimai būtini, planuojant lėšas ugdymo organizavimui.

Šiais mokslo metais rajono ugdymo įstaigų 94 grupėse buvo ugdomi 1 163 ikimokyklinukai ir 283 priešmokyklinukai.

Nuo rugsėjo planuojamos 93 grupės, kuriose planuojama ugdyti 1 147 ikimokyklinukus ir 289 priešmokyklinukus.

Viena grupe sumažėjo, sumažėjus vaikų Pabaisko pagrindinėje mokykloje bei Antakalnio ikimokyklinio ugdymo grupėje. Planuojama nuo rugsėjo šias grupes sujungti ir Antakalnio ikimokyklinio ugdymo grupės vaikus atvežti į Užupio pagrindinės mokyklos Pabaisko pagrindinio ugdymo skyrių.

Skelbiama, kad šiemet iki karantino užregistruotų prašymų lankyti ikimokyklines įstaigas buvo daugiau, tačiau vėliau apie 18 šeimų pageidavo perregistruoti prašymą į kitus mokslo metus.

Savivaldybės tarybai pritarus, patvirtintas ir rajono savivaldybės neformaliojo švietimo mokyklų klasių, grupių ir mokinių skaičiaus 2020–2021 mokslo metams projektas.

Ukmergės meno mokykloje planuojama sukomplektuoti 51 grupę: Muzikos skyriuje – 31 (341 ugdytinis), Dailės skyriuje – 15 (182 ugdytiniai), Šokio ugdymo programoje – 5 (55 vaikai).

Planuojama, kad Muzikos skyriuje grupių ir mokinių skaičius išliks toks pats, kaip ir šiemet, o Dailės skyriuje bus sukomplektuota 1 grupe mažiau. Taip yra, nes Želvos filiale komplektuojami ne 2, o 1 komplektas. Nuo rugsėjo bus komplektuojama Šokio pagrindinio ugdymo programos 2 klasė.

Ukmergės sporto centre numatoma komplektuoti 48 grupes, kuriose – 662 mokiniai.

1 grupe turėtų sumažėti krepšinio sporto šakos pradinio rengimo grupių skaičius, o šachmatų grupių skaičius 1 grupe padidės.

Grupės komplektuojamos, atsižvelgiant į tėvų ir mokinių poreikius, turimą sporto bazę bei specialistus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # nevenka Stolar 2020-07-17 11:57
Mani sveicieni
mēs esam juridiska kompānija, kas specializējas aizdevumos privātpersonām kopš
Mūsu uzņēmums rūpējas par to, lai jūs varētu piedāvāt ātrus un ērtus aizdevumus par konkurētspējīgām likmēm.
Mēs esam pierādījuši sevi Eiropā un ASV, un jūs priecāsities, ka sadarbojāties ar mums
sazinieties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas pa e-pastu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų