Spausdinti šį puslapį

Teritoriją žada sutvarkyti pagal projektą

Be projekto darbai nė iš vietos.  Autorės nuotr. Be projekto darbai nė iš vietos. Autorės nuotr.

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis sakė, perskaitęs straipsnį apie Ukmergės nepuošiančius stendus, norįs išsakyti ir savo pastebėjimus. Jis atkreipė dėmesį, kad yra daugiau miesto įvaizdį gadinančių vaizdų. Kaip pavyzdį vyriškis pateikė Ukmergės tolerancijos centro teritoriją, kuri, pasak jo, yra apleista, gyvatvorė neprižiūrima. 

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad Tolerancijos centras priklauso Ukmergės kraštotyros muziejui – patikėjimo teise jam perduotas pastatas su kiemo statiniais.

Muziejaus direktorė Violeta Reipaitė paminėjo, kad 2017–2018 m. vyko to pastato tvarkybos darbai. Objekto apžiūros akte buvo įvardyti atsiradę defektai, kurie šiuo metu yra taisomi to paties rangovo, nes jiems galioja garantinis laikotarpis.

Pastato 0,3890 ha sklypas priklauso valstybei, kurį patikėjimo teise valdo Ukmergės rajono savivaldybė. „Jo aplinkotvarkos darbai suplanuoti investicijų projekte „Ukmergės miesto buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių infrastruktūros vystymas“, – laiške rašo muziejaus vadovė.

Vis dėlto teritorijos tvarkymui muziejaus administracija įsigijo žoliapjovę ir nuolat nupjauna žolę. Kitų tvarkymo darbų: išgriuvusios tvoros, vartų, laiptų prie pagrindinio įėjimo ir pan., pasak V. Reipaitės, muziejus daryti negali, nes jie turi būti atlikti pagal nurodytas projekte veiklas: krūmų ir medžių kirtimas ir šalinimas, naujos automobilių stovėjimo aikštelės, naujų betono trinkelių dangos takų įrengimas, vejos atnaujinimas, naujų želdinių sodinimas, mažosios architektūros objektų, apšvietimo įrengimas.

Atstovė spaudai D. Zimblienė informavo, kad 2018 metais rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Tolerancijos centro įkūrimas, rekonstruojant buvusios Ukmergės dailės mokyklos pastatą“. Projektas finansuotas ES, valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšomis. Jo metu sutvarkyti du apleisti pastatai, pritaikyti krašto bendruomenės reikmėms.

Atsakyme rašoma: „Dėl ribotų finansavimo galimybių ir lėšų stygiaus rajono biudžete šalia minėtų pastatų esanti teritorija nebuvo sutvarkyta. Jos tvarkymui jau yra parengtas techninis projektas, kuriame numatyta įrengti įvažiavimą prie Tolerancijos centro, pėsčiųjų takus aplink pastatą, automobilių stovėjimo aikštelę, lietaus nuotekų surinkimo tinklus, apšvietimą, laiptus, atraminę sienutę ir t. t.“

Jau nupirkti rangos darbai, kuriuos atliks UAB „Ukmergės keliai“.  Tikimasi, kad visus darbus pavyks atlikti šiemet. 


Reklama: vitaresta.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)