Spausdinti šį puslapį

Asociacijos valdžioje – dvi seniūnės iš Ukmergės

Seniūnės J. Lukšienė ir V. Kvirienė aktyviai dalyvaus Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos veikloje. Seniūnės J. Lukšienė ir V. Kvirienė aktyviai dalyvaus Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos veikloje.

Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos (LSSA) suvažiavime dvi ukmergiškės seniūnės išrinktos į šios asociacijos vadovybę.

Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė tapo viena iš dešimties LSSA viceprezidentų ir darbuosis su visos Vilniaus apskrities seniūnais, o Pivonijos seniūnė Violeta Kvirienė išrinkta Ukmergės seniūnų atstove arba, kitaip tariant, „vyriausiąja seniūne“ mūsų rajone.

Apie tai informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Ukmergiškės LSSA darbuosis dvejus metus, kartą per ketvirtį dalyvaus rengiamuose posėdžiuose.

LSSA vienija 443 šalies savivaldybių seniūnus ir sprendžia savo narių problemas. Taip pat koordinuoja ir skatina bendradarbiavimą tarp seniūnijų, teikia konsultacijas, stiprina vietos valdžios, verslo sektoriaus ir nevyriausybinių organizacijų savitarpio supratimą ir partnerystę, skatina aktyvų piliečių dalyvavimą vietos valdžios institucijoms priimant sprendimus, stiprina bendruomeninio judėjimo plėtrą, teisės aktų nustatyta tvarka teikia pasiūlymus ir dalyvauja rengiant bei svarstant įstatymų ir kitų teisės aktų projektus, susijusius su seniūnijų, bendruomenių veikla, organizuoja seniūnų mokymą.

„Esame nusiteikusios rimtam darbui. Bandysime palengvinti mūsų seniūnų gyvenimą, pakovoti už jų teises, o jei prireiks – ir apginti juos“, – kalbėjo J. Lukšienė ir V. Kvirienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)