Pasiprašė atleidžiamas iš darbo

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narys UAB Ukmergės butų ūkio Pastatų administravimo skyriaus vadovas Andrius Kalesnikas nutarė palikti pareigas.

Laikinasis Ukmergės butų ūkio vadovas Algirdas Grigaliūnas informavo, kad A. Kalesnikas prašymą išeiti iš darbo pateikė antradienį. Nuo trečiadienio įmonėje jis jau nebedirba.

Pasak laikinojo vadovo, prieš tai A. Kalesnikas buvo pateikęs prašymą nuo trečiadienio išeiti atostogų, tačiau vėliau atėjo su prašymu visai išeiti iš įmonės.

Jam bus išmokėtos išeitinės išmokos, tačiau kokio dydžio, laikinasis vadovas sako negalintis skelbti.

Jis taip pat patikino, kad priežasties, kodėl priėmė sprendimą palikti darbą, A. Kalesnikas neįvardijo.

Laikinai Pastatų administravimo skyriaus vadovo pareigoms paskirta Kristina Žukauskienė. Šioms pareigoms įmonė ieškos naujo darbuotojo.

Pasidomėjus, kodėl nutarė išeiti iš darbo Ukmergės butų ūkyje, A. Kalesnikas patikino, kad tai – seniai brendęs sprendimas. Pagrindinė priežastis – labai didelis darbo krūvis: vienu metu kuravo 49 projektus. Šiuo metu, sako, ketinantis tiesiog atostogauti, ką toliau veiks, dar nėra suplanavęs.

Priminsime, kad šią savaitę „Ukmergės žiniose“ išspausdinome straipsnį, kuriame savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Dudėnas pateikė duomenis, kad A. Kalesnikas, dirbdamas įmonėje UAB Ukmergės butų ūkis ir būdamas atsakingas už renovacijos darbų organizavimą bei priežiūrą, pats yra susijęs su įmonėmis, iš kurių perkami rangos darbai arba kurios atlieka subrangos darbus – UAB „Aestas“ bei UAB „Sanmita“ –, ir kad šių ryšių jis nebuvo deklaravęs.

A.Kalesnikas yra Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narys, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas, Kontrolės komiteto narys, tad tokius ryšius jis turėjo deklaruoti iškart, jiems tik atsiradus.

A.Kalesnikas metamus kaltinimus neigia, esą su UAB „Sanmita“ jis nesusijęs, su UAB „Aestas“ ryšius yra deklaravęs, o renovacijos procesams jis tiesioginės įtakos nedaro, nes viskas tvarkoma per Centrinę pirkimų agentūrą.

Vis dėlto 2019 metų spalio 7 d. UAB „Sanmita“ steigimo sutartyje A. Kalesnikas elektroniniu parašu pasirašo kaip vienas iš trijų šios įmonės steigėjų.

Politiko viešųjų ir privačių interesų deklaracija buvo kelis kartus atnaujinta, o paskutinis naujinimas atliktas šių metų rugpjūčio 2 d. Viešai skelbiama tik aktuali (naujausia) redakcija, kurioje ryšiai su UAB „Aestas“ jau yra deklaruoti. Ar jie buvo deklaruoti laiku, reikia žiūrėti pakeitimų istoriją.

Birželio mėnesį rašėme apie pateiktą gyventojų skundą dėl  Butų ūkio Pastatų administravimo skyriaus vadovo A. Kalesniko veiklos.

Skundą tyrė ne tik specialiai sudaryta komisija, vadovaujama mero pavaduotojos Agnės Balčiūnienės, bet ir nuolat veikiančios komisijos prie savivaldybės tarybos – Etikos (pirmininkė Angelė Jokubynienė) bei Antikorupcijos (pirmininkas Arvydas Pėšina).

Speciali darbo grupė pateikė užklausas UAB Ukmergės butų ūkiui ir UAB „Aestas“, o gavusi atsakymus, pasak A. Balčiūnienės, jų pagrindu pateikė atsakymą gyventojams, kodėl renovacijos darbai buvo sustoję. Tolimesnį tyrimą pavedė atlikti Antikorupcijos bei Etikos komisijoms.

Antikorupcijos komisija vykdydama tyrimą surengė 5 posėdžius, kurių metu suformulavo klausimus UAB Ukmergės butų ūkiui, nagrinėjo įmonės pateiktus atsakymus bei dokumentus.

Pasak A. Pėšinos, tyrimas dar nebaigtas. Paskutinio posėdžio metu suformuluotos užduotys Ukmergės butų ūkiui, kurioms komisija dar turi pritarti. Tyrimo išvadas komisijos pirmininkas žada pristatyti artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Etikos komisija surengė tris posėdžius. Kol nebaigtas tyrimas, A. Jokubynienė jo eigos nekomentavo. Paskutiniame posėdyje buvo nutarta kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašant pateikti A. Kalesniko išsamią privačių interesų deklaraciją su istorija.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+14 # Kaip visada 2020-08-07 11:50
Kaip visada paprasta, už užpakalio pagavo, tada pasitraukiu ir istorija baigta :(
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # UBU 2020-08-07 11:53
UBŪ - UAB " Ukmergės betvarkės ūkis"
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # nu nu 2020-08-07 12:33
Cituojamas UBU:
UBŪ - UAB " Ukmergės betvarkės ūkis"

Ukmegrės šiluma ir Ukmergės vandenys tas pats!
visose Ukmerges sav. imonese ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Andrius 2020-08-10 22:15
Šitas veikėjas yra melagis, korupcionierius ir vagis . Jis jau nebežino kaip išsisukti . Prisistatė namų, prisivogė ir labai paprastai išėjo iš darbo , be jokių pasekmių. O taip rėkė metai iš metų , kad visi vagys ir korupcionieriai ir tik jis vienas yra sąžiningas ir tik jis mus visus išgelbės :D O pasirodo vagis dar didesnis nei kiti ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Oho 2020-08-28 23:49
Kaip galima rašyti taip ir šmeižti žmogų. Ar Jūs matetė jo namus, ką jis pavogė? Nežinote ir rašote, reikia Jūs paduoti į teismą už šmeižtą. Turėtu būti gėda, bet toks žmogus, kai Jūs to nesuprantate.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų