Spausdinti šį puslapį

Posėdyje – apie daugiabučių renovaciją

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Daugiabučių renovacija Ukmergėje vyksta sklandžiai ir skaidriai. Ukmergės rajono savivaldybė per 2013–2020 metų laikotarpį yra parengusi 128 investicinius daugiabučių namų atnaujinimo projektus, iš kurių 49 jau yra įgyvendinti, ir su šiais rodikliais šalyje esame gana aukštai – 5-oje vietoje tarp rajonų.

Šią informaciją praėjusią savaitę vykusiame Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdyje pateikė UAB Ukmergės butų ūkio eksploatacijos vadovas, laikinai einantis direktoriaus pareigas, Algirdas Grigaliūnas.

Pasakojo, kad šiuo metu 12-oje Ukmergės daugiabučių yra vykdomi rangos darbai, 4-iuose vyksta statybos darbų užbaigimo procedūros, 28-iems jau nupirktos projektavimo, techninės priežiūros ir ekspertizės paslaugos, pasirašytos valstybinės paramos sutartys ir vykdomi projektavimo darbai, dar 8-iems rengiama dokumentacija projektavimo darbų pirkimui.

Ukmergės rajono savivaldybės daugiabučių namų renovacijos darbų eiga buvo pagrindinis pastarojo Kontrolės komiteto posėdžio klausimas.

Laikinasis Ukmergės butų ūkio vadovas taip pat informavo, jog šio mėnesio pradžioje iš darbo išėjus Pastatų administravimo skyriaus vadovui Andriui Kalesnikui, jo darbus perėmė direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Jurkevičius ir finansininkė Kristina Žukauskienė.

Vėliau kilo diskusijos dėl A. Kalesniko darbo įmonėje ir jo galimų sąsajų su kai kuriomis įmonėmis, vykdžiusiomis renovaciją Ukmergėje.

Po ilgų diskusijų Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Dudėnas nusprendė rekomenduoti Ukmergės savivaldybės administracijos direktoriui pavesti UAB Ukmergės butų ūkio direktoriui atlikti A. Kalesniko tarnybinį veiklos patikrinimą, siekiant nustatyti, ar nebuvo padaryta žala gyventojams ir bendrovei, organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei sudarant rangos darbų sutartis (vykdant sutartinius įsipareigojimus) su UAB „VT Statyba“ ir UAB „Guresta“ bei subrangos / rangos darbus su UAB „Aestas“ ir UAB „Sanmita“.

Taip pat rekomenduojama Etikos komisijai patikrinti tarybos nario A. Kalesniko privačių interesų deklaraciją, siekiant nustatyti, ar nebuvo Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo pažeidimų, susijusių su UAB „Aestas“ ir UAB „Sanmita“ duomenų (ne)deklaravimu, sandorių, sudarytų tarp UAB Ukmergės butų ūkio ir UAB „Aestas“, viršijančių 3 000 Eur, (ne)deklaravimu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)