Spausdinti šį puslapį

Kreipėsi į duomenų sergėtojus

Į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją dėl neteisėtai tvarkomų jos asmens duomenų kreipėsi Ukmergės rajono savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Inga Pračkailė.

Skunde ji nurodo, kad Centro partija-Tautininkai kartu su savo kandidatu į Seimo narius Kristupu Krivicku, vykdydami savo rinkiminę kampaniją, neteisėtai naudojasi (skelbia viešai) jos asmeniniais duomenimis, siekdami daryti sau reklamą.

Moters teigimu, tuo būdu pažeidžiami jos kaip privataus asmens teisėti interesai, dalykinė reputacija bei Bendrojo duomenų apsaugos reglamento įtvirtinti teisėto asmens duomenų tvarkymo principai.

I.Pračkailė prašo Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos įpareigoti atsakingą duomenų valdytoją nutraukti neteisėtą duomenų tvarkymą, pašalinti neteisėtai paviešintus duomenis. Taip pat prašo paskirti adekvačią baudą už minėtų nuostatų pažeidimą.

Priminsime, kad I. Pračkailė laikinai vykdė savivaldybės gydytojo funkcijas, o K. Krivickas savo straipsniuose paviešino, kad moteris neturi tam būtino medicininio išsilavinimo ir reikalavo administracijos direktoriaus į šias pareigas paskirti reikiamą kvalifikaciją turintį žmogų.

Administracijos direktoriaus sprendimu nuo spalio pradžios I. Pračkailė savivaldybės gydytojos funkcijų nebeatlieka.

Tačiau savivaldybė teigia, kad sprendimas priimtas ne dėl K. Krivicko reikalavimų, o todėl, kad  į savo ankstesnę darbovietę po dekretinių atostogų grįžo atitinkamą išsilavinimą turinti savivaldybės gydytoja Dainora Šlinkšienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)