Spausdinti šį puslapį

Medžius žada pjauti tik žiemą

Specialiai sudarytos komisijos nariai apžiūri ir įvertina, kiek ir kuriuos medžius reikia nupjauti. Specialiai sudarytos komisijos nariai apžiūri ir įvertina, kiek ir kuriuos medžius reikia nupjauti.

Į redakciją kreipėsi moteris dėl kapinėse, prie artimųjų kapų, augančio medžio.

Vaižganto kapinėse, visai šalia jų kapo augantis klevas yra prastos būklės. Dar pavasarį jis buvo raudonai pažymėtas.

„Manėme, jog per vasarą tą pažymėtą medį nupjaus, kad jis nebekeltų grėsmės. Be to, lūžta bei ant kapo krenta jo šakos ir žievės. Artėja Visų Šventųjų diena, norėtųsi ateiti ir ramiai uždegti žvakutes, o ne pamatyti kaip po audros esantį vaizdą“, – rašoma laiške redakcijai.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, kad medžiai kapinėse kasmet pjaunami tik vieną kartą ir tik žiemos metu, pašalus. Šiems aukštalipių atliekamiems darbams yra skelbiamas konkursas.

Numatomi pjauti medžiai žymimi bet kuriuo metų laiku – iš karto gavus gyventojo prašymą.

Kasmet žiemos pradžioje visus pažymėtus medžius apžiūri specialiai sudarytos komisijos nariai. Jie įvertina, ar medį tikrai reikia šalinti. 

Tuomet jau suskaičiuojama, kiek preliminariai medžių reikės nupjauti, skelbiamas konkursas darbams ir žiemos metu jie atliekami.

Seniūnė sakė, kad šiuo metu Vaižganto kapinėse yra pažymėti ir komisijos vertinimo laukia trys medžiai, Dukstynos kapinėse yra 12 tokių medžių, o Pašilės kapinėse – 5.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)