Spausdinti šį puslapį

Pradeda ruoštis šv. Kalėdoms

D. Vyto nuotr. D. Vyto nuotr.

Ukmergė ruošiasi Šv. Kalėdoms ir rengiasi neapleisti ilgamečių tradicijų. Viena iš jų – gerumo akcija „Baltas angelas“.

Ukmergės kultūros centras skelbia pradedantis šią, jau 15-ąją, labdaros ir gerumo akciją.

Šiemet pinigines lėšas renkame Ajui, gimusiam šių metų birželio 22-ąją ir nuo gimimo sergančiam leukemija. Mažyliui reikalinga kaulų čiulpų transplantacija.

Paremti Ajaus šeimą galite pinigines lėšas pervesdami į Ukmergės kultūros centro sąskaitą LT924010042900530556 arba aukoti grynaisiais pinigais Ukmergės kultūros centre.

Žadama, kad kalėdinė dvasia šiemet bus juntama visose miesto erdvėse – gatvės, viešosios erdvės ir pagrindinė miesto eglė bus papuošti.

Tačiau, vykdant karantino įpareigojimus, vengiant masinių susibūrimų, tradicinis Kalėdų eglės įžiebimo renginys šįkart nebus organizuojamas. Jį turėtų pakeisti Ukmergės dangų net iš trijų vietų nušviesiantys šventiniai fejerverkai. Nebus šiemet ir karuselės bei kalėdinių švenčių vaikų žaidimo aikštelėse mieste.

Kauno gatvėje šalia Ukmergės kultūros centro augančią eglę ir viešąsias erdves puoš UAB „GES projektai“, laimėjusi Ukmergės KC paskelbtą Ukmergės kalėdinės eglutės ir miesto viešųjų erdvių puošybos idėjos ir jos įgyvendinimo paslaugos konkursą. Šių metų šv. Kalėdų Ukmergėje tema – „Magiškas miškas“.

Visos šventinės dekoracijos ant Ukmergės miesto eglutės bus sukabintos iki gruodžio 12-os ir džiugins iki ateinančių metų sausio 8 dienos.

Šventiniai girliandų žiburiai sužibs ir ant pagrindinės miesto eglės pašonėje augančio ąžuolo, vietinių vadinamo „skambančiu“. Prie šventinės žaliaskarės vaikams veiks kalėdinio pašto dėžutė, į kurią įmetus laišką, suskambės smagi melodija. Nebus pamirštas ir Ukmergės piliakalnis bei jo prieigos. Utenos gatvėje esantys keturi stulpai bus papuošti magiško miško dekoracijomis (meškos, briedžiai ir kiti miško gyventojai), šventiškai švies ir keturi į piliakalnį vedantys stulpai.

Ukmergės miesto bendruomenė „Kaimynai“, įgyvendindama šiems, Tautodailės metams, skirtą projektą „Prakartėlė: tautodailė, simbolika ir prasmė“ kartu su Ukmergės krašto tautodailininkais įrengs prakartėlę pačiame miesto centre stovinčios Ukmergės Švč. Trejybės bažnyčios šventoriuje. Medžio skulptoriai jau drožia svarbiausias tris skulptūras – Mariją, Juozapą ir kūdikėlį Jėzų. Po to bus gaminamos įvairios dekoracijos bei kiti personažai (trys karaliai, piemenėliai, avelės ir pan.). Tekstilės tautodailininkai tuo pačiu metu jau siuva skulptūroms drabužius bei gamina dekoracijas prakartėlės scenai. Gruodžio mėnesio pradžioje bus montuojama prakartėlės pakyla ir tvartelis, Ukmergės KC čia įrengs apšvietimą ir šviesų instaliaciją. Žuvų gatvėje esančioje erdvėje turėtų sužibti rajono bendruomenių ir verslininkų šventinis kiemelis. Vienuolyno alėją, gaisrinės bokštą rengiasi puošti Ukmergės miesto seniūnija.

Nušvitus šventiniams Ukmergės miesto eglutės žiburiams, virtualiai, per Ukmergės KC paskyrą feisbuke bus išplatinti tradiciniai Ukmergės rajono savivaldybės vadovų ir Kalėdų senelio sveikinimai. Tokiu būdu bus išplatinti ir meno saviraiškos kolektyvų sveikinimai su koncertiniu numeriu, ukmergiškiai bus kviečiami dalyvauti jau 15-ąjį kartą rengiamoje labdaros ir gerumo akcijoje „Baltas angelas“ bei aukoti vienam sunkiai sergančiam berniukui.

Ukmergiškiai kviečiami puošti kiemus, namų erdves, balkonus, įmonių bei įstaigų patalpas ir prieigas. Visus norinčius Ukmergėje įžiebti kuo daugiau šventinių žiburių ir taip sukurti šventinę nuotaiką ne tik sau, bet ir aplinkiniams, kviečiame apie tai informuoti el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 687 40586 iki gruodžio 1 dienos.

Kiekvieno sukurtas šventinis žiburys bus įtrauktas į specialiai tai progai parengtą visų lankytinų šventinės Ukmergės vietų žemėlapį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)