Spausdinti šį puslapį

Planuojama savivaldybės pastatų rekonstrukcija

Buvusio muziejaus pastato dalį ketinama sujungti su savivaldybės administracijos pastatu. Buvusio muziejaus pastato dalį ketinama sujungti su savivaldybės administracijos pastatu.

Ukmergės miesto širdyje ketinama pradėti trijų pastatų rekonstrukciją. Po jos pasikeis Kęstučio aikštėje esančio savivaldybės administracijos bei gretimo buvusio muziejaus pastatų išorė ir vidus. Naujam gyvenimui ketinama prikelti ir Pilies g. 11 esantį medinį pastatą.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija skelbia, kad jau parengti šių statinių rekonstrukcijos techninių projektų pasiūlymai, kurie pristatomi visuomenei savivaldybės svetainėje.

Techninį projektą sudaro bendroji, architektūros, konstrukcijų, elektrotechninė, telekomunikacijų, priešgaisrinės signalizacijos, apsauginės signalizacijos, vandentiekio-nuotekų, šildymo-vėdinimo, gaisrinės saugos, darbų organizavimo ir skaičiuojamosios kainos dalys.

Administraciniame pastate, adresu Kęstučio a. 3, dirba savivaldybės vadovai ir sutelkta dauguma skyrių. Jo plotas – 1 390,13 m². Čia planuojama atlikti kapitalinį pastato remontą bei įrengti liftą.

Projekte numatomas patalpų perplanavimas. Numatytas pasitarimų kambario 12–15 žmonių bei naujų kabinetų įrengimas, esamų perplanavimas. Taip pat – palėpės pritaikymas kabinetams, sanitariniams mazgams, pasitarimų salei, pagalbinėms patalpoms.

Pokyčiai numatyti ne tik pastato vidui, bet ir išorei. Dėl atsirandančių palėpėje langų bus keičiami ir fasadų architektūriniai sprendiniai.

Numatyta pakeisti kultūros paskirties muziejaus pastato, kuriame anksčiau veikė muziejus, paskirtį į administracinę ir atlikti kapitalinį jo remontą. Šio statinio plotas – 403,64 m².

Projektu numatomas patalpų perplanavimas, naujų kabinetų įrengimas. Preliminariais duomenimis, čia turėtų persikelti Pivonijos ir Ukmergės miesto seniūnijos. Patalpomis galimai naudosis ir Civilinės metrikacijos skyrius.

Svarstoma galimybė šį pastatą sujungti su savivaldybės administracijos pastatu.

Numatomas pagrindinio fasado restauravimas, kitų fasadų apšiltinimas, langų ir durų keitimas, stogo dangos parinkimas.

Šalia savivaldybės administracijos, Pilies g. 11 esančiame 103,44 m² mediniame pastate taip pat planuojama vykdyti kapitalinį remontą.

Projekte numatomas pirmo aukšto ir palėpės patalpų perplanavimas, naujų kabinetų įrengimas, esamų perplanavimas, pasitarimų kambario įrengimas. Manoma, kad čia turėtų įsikelti savivaldybės Kultūros skyrius. Pastatą, kuriame įsikūręs Kultūros skyrius dabar, ketinama parduoti.

Žadama, kad fasadų architektūriniai sprendiniai nepažeis Ukmergės senamiesčio paveldosaugos reikalavimų.

Rekonstruotos patalpos bus pritaikytos žmonėms su negalia – siūloma įrengti liftus arba keltuvus bei įrengti žmonėms su negalia pritaikytus sanitarinius mazgus. 

Buvusio muziejaus bei medinio administracinės paskirties pastatų projektai apima ir apibrėžtos teritorijos sklypų planų parengimą, numatant dangų, apželdinimo, inžinerinių tinklų sprendinius.

Žadama, kad objektų rekonstrukcijos techniniai projektai bus baigti ir parengti ekspertizei ne vėliau kaip per 4 mėnesius po projektinių pasiūlymų pristatymo visuomenei. Projektiniai pasiūlymai turi būti suderinti su atitinkamomis institucijomis, privalu gauti Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos pritarimą.

Projektinius pasiūlymus rengė UAB „Projektavimo ir restauravimo institutas“, projekto vadovė – Nijolė Ščiogolevienė.

Susipažinti su jais visuomenė gali iki vasario 1 d. nuotoliniu būdu darbo dienomis nuo 10 iki 17 val., skambindami telefonais (8 5) 2618411, 8 687 90359 arba elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Viešas pristatymas vyks vasario 2 d. „Zoom“ susitikimo metu, kurio nuoroda skelbiama savivaldybės svetainėje. Atsižvelgiant į visuomenės pasiūlymus, projektai dar gali būti keičiami.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad sprendimas rekonstruoti pastatus priimtas  siekiant ekonomiškumo. „Norime visus savivaldybės administracijos skyrius, kurie dabar yra išsibarstę po visą miestą, sutelkti vienoje vietoje. Dabar atskiri skyriai užima patalpas pastatuose, kurie nėra renovuoti ir jų išlaikymas kainuoja didžiulius pinigus. Todėl priimtas sprendimas sujungti savivaldybės administracijos pastatą su buvusiu muziejaus pastatu, kurį iš pradžių svarstyta parduoti, bet neaišku, nei kas jį nupirktų, nei kas iš to išeitų.

Sujungus pastatus, po vienu stogu tilptų visi skyriai ir ukmergiškiams nebereikėtų klajoti po miestą, ieškant, kur yra seniūnija, Civilinės metrikacijos ar Rinkliavų skyrius. Administracijai bus lengviau vykdyti skyrių veiklos kontrolę“, – sakė D. Varnas.

Administracijos direktorius ragino ukmergiškius aktyviai dalyvauti projekto pasiūlymų svarstyme, nurodytais kontaktais iš anksto užduoti klausimus, kad į juos visus būtų atsakyta projektuotojų.

Kiek prireiks lėšų, kol kas nėra paskaičiuota. „Muziejus yra paveldo objektas. Norint ką nors daryti, reikalingi archeologų tyrimai, kurie nemažai kainuoja. Kai jau bus patvirtinti projektai, ieškosime Europos sąjungos programų ar nacionalinio finansavimo, nes savivaldybės biudžetas tokių išlaidų nepatemps“, – sakė D. Varnas. Tačiau, anot jo, šių metų biudžete būtų ieškoma lėšų būtiniausiems darbams, pvz., muziejaus stogo, kuris yra avarinės būklės, suremontavimui. Taip pat planuojama panaudoti lėšas, kurias tikimasi gauti pardavus kitus pastatus.

Darbai galės prasidėti tik atlikus visas procedūras, kurios užtrunka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)