Įsigijus naujus automobilius, senieji perleisti seniūnijoms. Įsigijus naujus automobilius, senieji perleisti seniūnijoms.

Ukmergės rajono savivaldybei pernai įsigijus ekologiškus elektromobilius, perskirstytas automobilių parkas – penkios mašinos skirtos seniūnijoms.

Neseniai rašėme, kad Ukmergės rajono savivaldybė modernizavo savo turimą transporto ūkį ir įsigijo tris elektra varomus automobilius – 2020 metų laidos „Hyundai Kona Electric Comfort“.

 116,9 tūkst. Eur kainavusiems automobiliams suteikta 5-erių metų garantija, o baterijoms – 8-erių metų.

Dėl šio savivaldybės pirkinio, atsirado galimybė daugiau transporto priemonių skirti seniūnijoms. Nuo šios savaitės Ukmergės miesto, Šešuolių, Taujėnų, Siesikų bei Želvos seniūnijos naudojasi tarnybiniais automobiliais, kurie iki šiol buvo naudoti savivaldybės administracijos reikmėms.

Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja Auksė Pusvaškienė sakė, kad automobiliai, nors ir naudoti, nėra seni.

Naujausi – 2008 metų. Ukmergės miesto seniūnijai teko automobilis „Citroen C4“, kurio įsigijimo vertė – 14 003 Eur, jis nuvažiavęs 160 tūkst. kilometrų.

Želvos seniūnijai paskirtas automobilis „Citroen Xsara Picasso“, įsigytas už 14 162 Eur ir nuriedėjęs per 117 tūkst. kilometrų.

Metais senesniu automobiliu „Citroen C5“, kurio rida – 163 tūkst. kilometrų, naudosis Taujėnų seniūnija. Jo įsigijimo vertė siekė net 19 143 Eur.

Šešuolių seniūnija gavo 2006 metų automobilį „Seat Cordoba“, įsigytą už 11 728 Eur, ir nuvažiavusį per 147 tūkst. kilometrų.

Siesikų seniūnija važinės seniausiu, 2005 metų, automobiliu „Volvo S60“. Brangiausiai pirktu – net už  22 011 Eur – ir daugiausiai nuvažiavusiu – per 333 tūkst. kilometrų. Kaip sakė Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja, šiuo automobiliu, kai jis buvo įsigytas, važinėjo savivaldybės meras. Vėliau jis buvo priskirtas kitiems vadovams. Pastaraisiais metais juo naudotis galėjo skirtingų skyrių specialistai: Architektūros ir urbanistikos, Švietimo ir sporto, Kultūros ir turizmo skyrių, taip pat skyriams nepriskirti specialistai.

Automobiliai seniūnijoms perduoti tarnybiniam naudojimui, atsižvelgiant į pateiktus prašymus.

Automobilių trūko

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė nurodė, kad paskirta mašina reikalinga skirtingas funkcijas vykdantiems specialistams – vykti pas gyventojus gyventojų deklaravimo klausimais, tikrinti tvarką konteinerių aikštelėse, tikrinti darbuotojus, atliekančius visuomenei naudingą veiklą. Tai pat pačiai seniūnei – kontroliuoti miestą tvarkančių įmonių darbą bei vykti aiškintis nusiskundimų pas gyventojus.

Kaip papasakojo Z. Pečiulienė, iki šiol seniūnija naudojo keturis automobilius. Du naudojami žaliųjų atliekų ir konteinerinių aikštelių tvarkymui, kur surenkamas kartonas bei kitos netvarkingai paliktos atliekos. Trečias – ūkio darbams. Vasaros sezonu ūkvedys su brigada juo važiuoja pjauti žolės, genėti šakų, laistyti gėlynų. Juo transportuojami reikmenys – žoliapjovės, medžiagos. Žiemą automobilis naudojamas barstant gatves. Ketvirtąjį automobilį naudoja kapinių prižiūrėtojas, kuris, jei yra viešuosius darbus atliekančių asmenų, vežasi juos kartu, jeigu ne, dirba vienas. Jis tvarko penkias miesto seniūnijai priskirtas kapines: grėbia, ravi, laisto, prižiūri kolumbariumą. Seniūnijos žinioje yra dar du automobiliai, tačiau jie nebevažiuojantys. „Administracija automobilio neturėjo, važinėjome savo nuosavais“, – sakė Z. Pečiulienė.

Želvos seniūnas Saulius Rutavičius sakė, kad gautas automobilis tarnaus komunalinėms, visuomeninėms ir socialinėms paslaugoms teikti, tad juo naudosis seniūnijos ūkvedys ir socialinė darbuotoja maisto produktų nuvežimui ar panašioms paslaugoms.

Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė kalbėjo, kad seniūnijos ūkio reikalams vykdyti perleis dabar turimą techniškai tvarkingą senesnį automobilį, o gautuoju važinės ji pati, pavaduotoja, socialinė darbuotoja bei kitos specialistės, vykdančios seniūnijos veiklą.

Pasak Šešuolių seniūnės Jolantos Lukšienės, iki šiol seniūnija turėjo vieną automobilį ir buvo sunku verstis, vykdant visuomenei naudingą veiklą. „Jei ūkvedys išvykdavo su darbininkais tvarkyti pakelių ar malkų, pusę dienos seniūnija likdavo be automobilio. Tačiau būna atvejų, kad reikia važiuoti ir socialinei darbuotojai, ir seniūnei, todėl tikimės, kad dabar, turėdami du automobilius, galėsime efektyviau planuoti ir vykdyti veiklą“, – sakė seniūnė.

Siesikų seniūnas Žilvinas Dirsė informavo, kad automobiliu važinės pats ir, pagal reikalingumą, socialinė  darbuotoja. Su naujai gautuoju, seniūnija turi tris automobilius, tačiau vienas sugedo ir yra nebetaisytinas. „Jis stovi nebeeksploatuojamas ir laukia nurašymo“, – sakė seniūnas. Kitas automobilis naudojamas ūkio reikmėms.  

Primename, kad savivaldybės administracija iki šiol naudojosi aštuoniais tarnybiniais automobiliais, tarp kurių, be penkių dabar jau perduotų seniūnijoms, yra 2017 metų laidos „Mercedes-Benz Vito Tourer“ ir „Škoda Yeti“, 2016 m. „VW Passat“.

Rajono savivaldybės autoūkiui taip pat priklauso dar 17 lengvųjų bei keturi krovininiai (iki 1 tonos) automobiliai, kurie yra seniūnijų žinioje.

Kaip informavo A. Pusvaškienė, seniūnijos savivaldybės administracijai dėl susidėvėjimo nurašymui negrąžino nė vieno turimo automobilio. Perskirsčius savivaldybės administracijai priklausantį automobilių parką, tiesiog papildytas seniūnijoms perduotų automobilių skaičius. 


Detalės automobiliams 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # Andrius 2021-01-26 10:58
Vasaros sezonu ūkvedys su brigada juo važiuoja pjauti žolės :cry: :cry: O meras su savo brigada vasara kur vaziuos?:DDD
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # %%% 2021-01-28 13:59
Klausimas kur varnas vaziuos su busiku... pas vice mere? Ar dar pas ka ...Skurstanciuju saskaita pritaupe ir ju saskaita vazines i p..balius ir zoles sienauti!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų