Spausdinti šį puslapį

Tvirtinti klausimai diskusijų nesukėlė

Savivaldybės tarybos posėdis vyko nuotoliniu būdu. Savivaldybės tarybos posėdis vyko nuotoliniu būdu.

Praėjusią savaitę vyko pirmasis šiais metais nuotolinis savivaldybės tarybos posėdis. Tvirtinti klausimai diskusijų nesukėlė, o keli politikai pasiteisino nedalyvavę, nes, gausiai pasnigus, jų namuose nebuvo elektros.

Posėdyje patvirtintas Ukmergės rajono savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir panaudojimo tvarkos aprašas.

Vadovaujantis švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu, panaikintos nuostatos, kad NVŠ lėšos gali būti naudojamos tik ugdymo proceso ir su juo susijusioms išlaidoms finansuoti. Minėtame dokumente panaikinti lėšų naudojimo ribojimai.

Užimtumo didinimo programa

 Tikimasi, kad situaciją dėl išaugusio nedarbo kiek pašvelnins rajono savivaldybės 2021 metų Užimtumo didinimo programa. Jos tikslas – didinti gyventojų užimtumą, darbo įgūdžių ugdymą, bedarbių perkvalifikavimą, integravimą į darbo rinką, mažinti socialinę atskirtį.

Programos dalyviai – socialiai pažeidžiami asmenys, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta rūpyba, nėščios moterys, asmenys, grįžę iš laisvės atėmimo vietų, socialinės paramos gavėjai, reabilitacijos programose dalyvavę buvę narkomanai, pabėgėliai, grįžę politiniai kaliniai ir tremtiniai, o taip pat asmenys, vyresni nei 40-ies metų.

Numatyta jiems suteikti viešųjų erdvių tvarkymo, nekvalifikuotus remonto, pagalbinius socialinės priežiūros bei panašius darbus. Bendra jų trukmė per metus negali būti ilgesnė kaip 6 mėnesiai. Planuojama pagal programą šiemet įdarbinti 30 asmenų. Tikimasi, kad iki 10 proc. jų pavyks grįžti į darbo rinką.

Didėja centu

Nustatytos didesnės UAB „Ukmergės vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bazinės kainos.  Jos auga nesmarkiai – vienu centu.

Vadovaujantis Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymu, savivaldybių tarybų nustatytos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bazinės kainos, paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bazinės kainos perskaičiuojamos kasmet.

Sprendimas priimtas, vadovaujantis Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos nutarimu suderintomis kainomis.

Nuotekų valymo kainos abonentams už padidėjusią ir savitąją taršą, nuotekų dumblo tvarkymo technologinėse grandyse kainos, nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis kainos bei atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos bazinės kainos vartotojams išlieka nepakitusios.

Pakeitimai I

Pakeistas Ukmergės rajono savivaldybės būstų nuomininkams parduodamų savivaldybės būstų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašas. Iš jo išbrauktas būstas Deltuvos g. 20–71, nes jis yra parduotas nuomininkui. 

Aukcione

Patvirtintas viešame aukcione parduodamo rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašas. Į jį įtrauktas butas Siesikų sen., Vaivadiškių kaime, ir butas Ukmergėje, Žuvų g. 7–3.

Infrastruktūros plėtra

Pasikeitus įstatyminei bazei, atsirado būtinybė paskirti savivaldybės infrastruktūros plėtros organizatorių. Juo paskirta savivaldybės administracija.

Taip pat patvirtintas infrastruktūros plėtros organizatoriaus veiklos aprašas, sutarties standartinės sąlygos, sutarties sudarymo tvarkos aprašas.

Pažymėtina, kad savivaldybės infrastruktūra yra nurodoma kaip prioritetinė. Savivaldybės infrastruktūros plėtra finansuojama iš ES struktūrinių fondų, Valstybės biudžeto programų, kitų fondų ar programų lėšomis.

Komisijos sudėtis

Patvirtinta Ukmergės rajono savivaldybės infrastruktūros plėtros rėmimo programos komisijos sudėtis. Komisijos pirmininkas – rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Nariai: Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė Indrė Rakauskaitė, Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė, savivaldybės duomenų apsaugos pareigūnė Kristina Karpovienė, Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vyr. specialistė Daiva Radvilienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Daugiabučių kvartaluose

Patvirtintas Susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose statybos, rekonstravimo ir remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašas.

Jo paskirtis – reglamentuoti rajono savivaldybės daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų bendrojo naudojimo teritorijose esančių daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos, rekonstravimo ir remonto tvarką, atvejus ir sąlygas.

Vidiškių herbas

Vidiškių seniūnijos iniciatyva pradėtas kurti Vidiškių herbas. Jo eskizą sukūrė dailininkas grafikas profesorius Juozas Galkus. Herbe atsispindi miestelio kūrimosi istorija. Eskizui pritarė Lietuvos heraldikos komisija. Dekretu jį dar turi patvirtinti Lietuvos Respublikos prezidentas.

Paskaičiuota, kad herbo ir vėliavos gaminimas kainuos apie 2 800 Eur.                          

Pakeitimai II

Keičiama Ukmergės rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų darbo apmokėjimo tvarka. Pakeitimai buvo būtini, pasikeitus Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymui.

Etikos komisija

Pakeitus vietos savivaldos įstatymą, pakeisti Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos veiklos nuostatai. Pakeitimai buvo apsvarstyti rajono savivaldybės Etikos komisijos posėdyje.

Pervedė tėvams

Savivaldybės tarybos sprendimu leista Ukmergės kultūros centrui kalėdinės labdaros akcijos „Baltas angelas“ metu surinktas lėšas pervesti sergančio berniuko šeimai.

Tokios akcijos rengiamos kasmet, tačiau šiemet kultūros centrui pavyko surinkti rekordinę – 9 623 eurų – sumą. Pinigai skirti mažojo ligoniuko gydymui.

Adresas

Lyduokių kaimo bendruomenė daugiau kaip 15 metų savo veik-lai naudoja rajono savivaldybei priklausantį pastatą – jį prižiūri, remontuoja, moka mokesčius.

Dabar atsirado būtinybė bendruomenei turėti juridinį adresą. Jis reikalingas susirašinėjimui bei projektinei veiklai.

Savivaldybės tarybos sprendimu leista šiai kaimo bendruomenei naudoti juridinio asmens buveinės adresą Kurėjų kaime, Taikos g. 35.

Tikisi kompensacijos

Vadovaujantis Aplinkos ministerijos aplinkos projektų valdymo agentūros paskelbtu kvietimu, savivaldybės administracija teikia paraišką subsidijai gauti pagal Klimato kaitos programos priemonę „Elektromobilių įsigijimo juridiniams asmenims skatinimas“.

Tikimasi, kad pagal šią priemonę bus kompensuotos išlaidos įsigytoms elektra varomoms transporto priemonėms kompensuoti.

Rajono savivaldybės administracija praėjusių metų pabaigoje įsigijo 3 M1 klasės lengvuosius automobilius. Pagal paskelbtą kvietimą 4 000 eurų subsidija mokama už kiekvieną naują M1 klasės elektromobilį, kurio pirmoji registracijos data – ne ankstesnė nei 2020 m. spalio 15 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)