Valstybės atkūrimo dienai – virtualūs ir gyvi susitikimai

Langus papuošė trispalviai balandžiai. Langus papuošė trispalviai balandžiai.

Minint Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Ukmergėje netrūko virtualių renginių. Tačiau būta ir gyvų susitikimų.

Šventės išvakarėse pagerbtas vieno iš 20-ies 1918 metų Vasario 16-osios Nepriklausomybės Aktą pasirašiusio signataro, Lietuvos valstybės Prezidento Antano Smetonos atminimas.

Į A. Smetonos tėviškę – Užulėnio kaimą – atvykusi prezidento patarėja Regina Statkuvienė prezidento Gitano Nausėdos vardu padėjo gėlių kompoziciją prie A. Smetonos paminklo bei perdavė sveikinimą Ukmergės rajono savivaldybės merui Rolandui Janickui.

Savivaldybės gėlių kompoziciją meras padėjo prie paminklinio akmens, esančio prie gimtosios Smetonų sodybos. Apie tai informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Valstybės atkūrimo dieną gėlių kompozicijos prezidento vardu papuošė ir kitus Vasario 16-osios Akto signatarų kapus ir paminklus. Taip pat buvo padėtos prie Nežinomo kareivio kapo, prie žuvusiųjų už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklo, prie Laisvės gynėjų ir Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialų bei kitose vietose.

Daugybė mūsų rajono moksleivių prisijungė prie valstybės gimtadieniui skirtos pilietiškumo akcijos „Gimę skristi“. Iš žalio, raudono ir geltono popieriaus lankstė balandžius.

Šventiniais trispalviais balandžiais Vasario 16-osios išvakarėse pasipuošė ukmergiškių langai, palangės, sienos, tvoros ir net kiemai.

Šią akciją organizavo savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius bei Švietimo pagalbos tarnyba.

Tradicinis kasmetinis Vasario 16-ajai skirtas renginys – 11,6 km trasos bėgimas Pabaiskas–Ukmergė. Dėl karantino šiemet jis vyksta virtualiai.

Pasirinktu metu nuo vasario 16 iki 21 dienos bėgikai turi įveikti maždaug tokio ilgio pasirinktą trasą savo gyvenamojoje vietovėje.

Laikai fiksuojami pagal specialią bėgimo programą.

Ukmergės sporto centro metodininkas Rimantas Lenartavičius sakė, kad užsiregistravo daugiau kaip 400 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio.

Rezultatai paaiškės savaitės pabaigoje.

Nepaisant karantino, grupelė entuziastų nutarė distanciją Pabaiskas–Ukmergė įveikti tradiciškai.

Pasipuošę trispalve, vasario 16-ąją, vidurdienį, bėgikai pakartojo daugiau kaip tris dešimtmečius mūsų rajone vykstantį bėgimą.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius kvietė bėgti ir vaikus. Jie raginti dalyvauti 16-os kartų apibėgimo aplink savo ugdymo įstaigą akcijoje, kuri vyksta vasario 15–19 dienomis.

Iki mėnesio pabaigos Ukmergės kultūros centro antro aukšto languose veikia šviesos ir vaizdo instaliacija „Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai“.

Virtualias parodas surengė Ukmergės įstaigos – Vlado Šlaito viešoji biblioteka, kraštotyros muziejus, Meno mokykla.

Lietuvos trispalvės puošė ne tik namus, bet ir įvairias, kiek neįprastas, miesto erdves – piliakalnį, būsimą apžvalgos aikštelę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų