Spausdinti šį puslapį

Visuomenei bus pristatytas tarptautinis projektas

Ukmergės rajono savivaldybė įgyvendina tarptautinį projektą „Off Season Art Gardening“, kurio virtualiame plenere kviečiami dalyvauti visi norintieji.

Šį projektą rajono savivaldybės administracija įgyvendina kartu su partneriais Švedijoje ir Olandijoje. Jis finansuojamas pagal ES programą „Kūrybiška Europa“ ir iš projekto partnerių lėšų.

„Off Season Art Gardening“ tikslas – suvienyti Lietuvos, Švedijos ir Olandijos menininkus žemės meno, kraštovaizdžio architektūros ir parkų kūrimo srityse su vietos miestų ir kaimo bendruomenių auditorijomis, bei įgyvendinti kiekvieno projekto partnerio vietovei būdingus žemės meno pavyzdžius atvirose trijų dalyvaujančių šalių viešosiose erdvėse.

Projekte Ukmergei atstovauja menininkai Andrius Janulis, Vaidotas Ramoška, Česlovas Lukenskas.

2019 metais Olandijoje ir Švedijoje vyko projekto kūrybinės stovyklos, kuriose trijų šalių menininkai, kūrė iš gamtinių medžiagų „žemės meno“ menines instaliacijas gamtoje.

Kūrybinėse stovyklose vyko diskusijos, pasitarimai, kurių metu buvo apibendrinama gauta informacija, dalijamasi idėjomis, įvyko sukurtų žemės meno darbų pristatymas visuomenei.

Taip pat vyko susitikimai su kultūros ir mokslo sektorių atstovais, buvo susipažinta su jų patirtimi, vykdant renginius, vystant erdvių planavimą, pristatytas vietovės santykis su vietos gyventojais, gamta ir menu.

Ukmergės rajono savivaldybės Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotoja Rima Boškevičienė apgailestavo, kad pandemija sutrukdė šio projekto veiklas Ukmergėje.

Dėl pandemijos planuoto plenero Ukmergėje data buvo pakeista du kartus. Turėjo vykti pernai rugsėjo pradžioje, vėliau – spalio mėnesį. Šiuolaikiniai iššūkiai paskatino išplėsti bendradarbiavimo galimybes ir renginį planuoti nuotoliniu būdu. Numatomo vystyti projekto Ukmergėje tema – „Garsai gamtoje“.

Kovo 22–26 dienomis visi norintieji kviečiami dalyvauti projekto „Off Season Art Gardening“ tarptautiniame plenere, kuris bus vykdomas „Zoom“ platformoje.

Renginio metu pranešimus skaitys švedų, latvių ir lietuvių pranešėjai, savo veiklą pristatys menininkai.

Visi menininkai dirbs pagal papildomą programą ir penktadienį pristatys sukurtus prototipus. 

Dalis sukurtų menininkų darbų užpildys atsinaujinančias Ukmergės viešąsias erdves.

Projekto darbus taip pat planuojama pristatyti visuomenei naujai įkurtame Klaipėdos skvere.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)