Ukmergėje atnaujinama vis daugiau erdvių ir pastatų

Vyksta atnaujinimo darbai. Vyksta atnaujinimo darbai.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Seimo narys Juozas Varžgalys kartu su Ukmergės rajono savivaldybės vadovais bei administracijos darbuotojais praėjusią savaitę apvažiavo keletą rajone tvarkomų objektų bei pabendravo su darbų vykdytojais ir prižiūrėtojais.

Delegacija apsilankė atnaujinamame VšĮ Ukmergės ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje, apėjo prie ligoninės įkurtą parką, valstybinės reikšmės magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis stabtelėjo prie čia įrenginėjamo pėsčiųjų ir dviračių tako, o Vidiškių miestelyje apžiūrėjo baigiamą remontuoti administracinės paskirties pastatą.

Ukmergės ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus kapitalinio remonto darbai, kuriuos nuo praėjusių metų rugpjūčio atlieka UAB „Baltukmės statyba“, jau beveik eina į pabaigą. 434 kv. m ploto skyriaus patalpose pakeistos durys, grindų danga, atlikta sienų bei lubų apdaila, įrengtos pertvaros bei gelžbetoninės sąramos, atlikti šiltinimo darbai, įrengtas vandentiekis, santechnika, nuotekų sistema, šildymo bei vėdinimo sistemos, pakeista elektros instaliacija, įrengta gaisro aptikimo ir signalizavimo sistema, apsaugos sistema.

Liko įsigyti reikalingus baldus ir medicininę įrangą, taip pat įrengti naujus liftus, kadangi dabartiniai, dar 1982 metais įrengti liftai, ne tik nėra pritaikyti neįgaliesiems, bet ir yra avarinės būklės.

Šalia ligoninės esančiame 12,5 ha ploto parke nuo praėjusių metų gruodžio darbuojasi UAB „Daukasta“ specialistai. Po daugiau nei septynių mėnesių pertraukos ši įmonė ėmėsi projekto „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės m., Vytauto g. 105 ir Anykščių skg. 4, statyba“ užbaigimo darbų. Su prieš tai čia dirbusia UAB „Revestus“ Ukmergės rajono savivaldybės administracija nutraukė sutartį.

„Daukasta“ statybos vadovas Pavelas Agėjevas informavo, kad parke dar yra ką nuveikti: apželdinti žaliuosius plotus, pabaigti tiesti takus, virš vieno parke esančio tvenkinio pastatyti tiltelį, o prie kito tvenkinio įrengti terasą, priešais pagrindinį įėjimą į ligoninę teks pabaigti fontano įrengimo darbus. Be to, dar laukia ir visų privažiavimo kelių į ligoninės teritoriją bei parką sutvarkymo darbai.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) užsakymu pagal UAB „Kelprojektas“ parengtą techninį projektą magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis daugiau nei 5 kilometrų ilgio kelio ruožą (nuo 72,164 iki 77,460 km) rekonstruoja bei pėsčiųjų ir dviračių taką ties juo įrenginėja AB „Panevėžio keliai“.

Šios įmonės statinio statybos vadovas Raimundas Čeponis informavo, kad darbai šiame objekte praėjusiais metais buvo pradėti nuo medžių bei krūmų kirtimo, taip pat buvo įrengti infiltraciniai šuliniai gruntiniam vandeniui surinkti bei 72-ame minėto kelio kilometre buvo įrengta nauja pralaida.

Nuo 2020 m. gruodžio 15-osios, vadovaujantis LAKD sutartiniais nuostatais, prasidėjo žiemos pertrauka ir visi fiziniai darbai objekte buvo sustabdyti. Jie atnaujinti nuo kovo 15 dienos.

Šiuo metu visame darbų vykdymo ruože pagal projektą nukasamas ir išvežamas sandėliuoti augalinis sluoksnis, jau pradėti ir statybos darbai 75-ame kelio kilometre, ant tilto per Mūšios upę, o 72-ame kelio kilometre prasidėjo statybos darbai įrengiant naują pėsčiųjų ir dviračių viaduką. Darbus ant tilto per Mūšios upę atlieka AB „Panevėžio keliai“, o naują dviračių ir pėsčiųjų viaduką stato projekto subrangovas UAB „Ukmergės keliai“.

Pravažiuojantieji pro Vidiškių miestelį turėjo atkreipti dėmesį į Ukmergės gatvėje 23-iuoju numeriu pažymėtą pastatą. Nuo praėjusių metų kovo čia vyksta kapitalinio remonto darbai.

Atnaujintame daugiau nei 1 230 kv. m ploto administracinės paskirties pastate po vienu stogu įsikurs Vidiškių seniūnija, ambulatorija, kultūros namai, vietos bendruomenė. Pagal UAB „Medstatyba“ parengtą projektą darbus čia vykdo UAB „Virtualūs namai“. Įmonės statybos darbų vadovas Laimutis Šlepikas informavo, kad darbų pabaigtuvės numatytos gegužės mėnesį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # $$$$ 2021-04-12 08:04
Senaniestis visas griuna! Ar žabali?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Rinkimu reklama 2021-04-13 08:55
Reklama ir pinigu plovimas.Kiekvienais metais Ukmerge netenka daugiau nei penkiu simtu gyventoju, Tuscias miestas, tvarkomas uz ES pinigus. Verslo nera, atlyginimai mazi , o valdzia vis kartoja, kaip uzsikirtusi plokstele, kad esam didziausioje kryzkelej.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Pagyrunai 2021-04-13 11:04
Greit po tuscia miesta tik vilkas , nulipes nuo paminklo lakstys. Plyteliu keitimas, asfaltavimas yra gerai, visa tai uz europos pinigus, lieka tik administruoti, taciau miestas tuscias, nera zmoniu, jie sensta ,ju katastrofiskai mazeja.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų