Spausdinti šį puslapį

Kai kurie projektai – su kliūtimis

Ukmergėje šiuo metu įgyvendinama per 40 ES fondų, valstybės biudžeto ir savivaldybės lėšomis finansuojamų  projektų.

Vienas brangiausių projektų įgyvendinamas buvusio karinio miestelio teritorijoje. Tarp Žiedo, Deltuvos ir A. Smetonos gatvių atnaujinama viešųjų erdvių infrastruktūra. Čia žadama įkurti originalų verslo ir pramogų parko kompleksą. Pagal tą patį projektą erdvės tvarkomos ir Vasario 16-osios, ir Klaipėdos g. skveruose, A. Smetonos ir Vasario 16-osios gatvėse.

Pats matomiausias – Ukmergės miesto centro – Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis – viešųjų erdvių atnaujinimo projektas. Jis turėjo būti baigtas kovo mėnesį. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sako, kad terminas pratęstas, o darbus atliekanti įmonė dėl nespėtų atlikti darbų jau moka delspinigius.

Ši rangos sutartis su UAB „Losrita“ pasirašyta 2019 metų rugsėjį. Atlikimo terminas baigėsi kovo 31 d.  Darbai vėluoja.

Pirties gatvės atkarpos ir Vilkmergėlės upelio pakrantės su prieigomis sutvarkymo sutartis baigsis birželio 6 d. Neabejotina, kad darbai iki tol nebus baigti.

Kitas nesibaigiantis projektas – Vilniaus gatvėje, prie „Pivonijos“ prekybos centro esanti aikštė. Planuota, kad jis baigsis birželio pabaigoje, tačiau, vertinant statybų eigą matyti, kad darbai tikrai užsitęs mažiausiai iki vasaros pabaigos.

Priminsime, kad buvęs šių darbų rangovas UAB „Revestus“ bankrutavo, o dabar čia dirba naujas rangovas UAB „CoReal“. Administracijos direktorius Darius Varnas sako, kad buvę rangovai, su kuriais sutartį teko nutraukti, pridarė broko. Pravažiavimo vietoje skaldos rasta 5 centimetrai vietoje būtinų 15 centimetrų, dabar tenka broką taisyti.

Prie ligoninės tvarkomame parke darbai, pasak direktoriaus, vyksta sparčiau. UAB „Daukasta“ juos numato užbaigti iki rugpjūčio.

Ukmergiškiai laukia pokyčių ir Šventosios upės pakrantėje, kur planuojamas takas ir tvarkoma aplinka. Pažymėtina, kad takas šiame darbų etape drieksis iki Gėlių gatvės, o ateityje, tikėtina, bus pratęstas. Numatoma Šventosios pakrantėje nuo tilto link vandenvietės įrengti pėsčiųjų taką, apšvietimą, mažosios architektūros elementus, poilsio zonas.

Rangos darbus vykdo UAB „Daukasta“, sutartis su rangovu pasirašyta šiemet kovo 29 d. Darbai atliekami pagal AB Panevėžio statybos trestas parengtą projektą.

Šiuos ir kitus projektus pristatė savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Apie juos pasakojo savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame virtualiu būdu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)