Skelbdami parko pavadinimo laimėtoją suklydo

Ukmergėje Svajonių parkas jau įkurtas. Tačiau šis pavadinimas paskelbtas laimėtoju renkant pavadinimą parkui prie ligoninės.  Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr. Ukmergėje Svajonių parkas jau įkurtas. Tačiau šis pavadinimas paskelbtas laimėtoju renkant pavadinimą parkui prie ligoninės. Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr.

Pasirodžius pranešimui, kad atnaujinamą parką prie Ukmergės ligoninės siūloma pavadinti Svajonių parku, sulaukėme skaitytojos reakcijos. Paskambinusi garbaus amžiaus moteris klausė, kaip bus su bemaž jau du dešimtmečius puoselėjamu Svajonių parku kitoje miesto vietoje. Ar jis bus pervadintas?

Priminsime, kad Svajonių parkas šalia Žiedo gatvės įkurtas Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus, veikiančio nuo 2000-ųjų metų, iniciatyva. Tuo metu skyriui vadovavo a. a. Alfonsas Bernotas. Parkas yra greta Vilkmergėlės upelio užtvankos. Asociacijos pradėtą darbą tęsė ir kitos organizacijos. Šiandieną parke veši daugiau kaip 4 tūkst. įvairių medžių: ąžuolų, eglaičių, liepų, maumedžių ir kitų. Jame įrengti suoliukai, treniruokliai. Dabar parko teritoriją tvarko miesto seniūnija.

„Nejaugi du parkus vadinsime vienodai? Būtų labai nepatogu, prasidės painiava. O gal šį parką panaikins?“ – klausė senjorė.

Rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas sakė manąs, jog, skelbiant parko pavadinimo laimėtoją, įvyko klaida. Pirmojo etapo metu, kai buvo siūlomi parko prie ligoninės pavadinimai, nežinantieji, kad pavadinimas jau naudojamas kitai erdvei, galėjo jį pasiūlyti. Tačiau pavadinimas neturėjo būti pateiktas balsavimui antrame etape. „Kaip ne visi žino visus mieste esančių gatvių pavadinimus, taip galėjo nežinoti ir parko pavadinimo. O surengus balsavimą, kiekvienas balsavo už tai, kas jam gražiausiai skamba. Tačiau negali būti du parkai vienodais pavadinimais“, – sakė meras.

R.Janickas patikino, kad Svajonių parko tikrai niekas nenaikins ir pavadinimo iš jo neatims. „Tai – žmonių indėlis. Daugybė senjorų ir moksleivių ten sodino ąžuoliukus, todėl negalima visko nubraukti“, – sakė rajono vadovas.

Jis pažadėjo, kad klausimas bus išspręstas. „Visko įvyksta. Šiuo atveju, klausiant visuomenės nuomonės, įsivėlė techninė klaida, neapsižiūrėjimas, kad toks pavadinimas jau egzistuoja. Dabar reikia paaiškinti situaciją gyventojams ir pasirinkti galbūt kitą daugiausia balsų surinkusį pavadinimą arba surengti dar vieną balsavimą“, – kalbėjo meras.

Parko pavadinimas turėtų būti tvirtinamas savivaldybės tarybos posėdyje. Artėjant jam, klausimas svarstomas komitetuose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Vasiukai 2021-06-21 09:11
Dar metro truksta ... Kai visi savi, kaltu nebus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Kažin ... 2021-06-21 21:42
Ar mūsų savivaldybė turi patvirtintą parkų, skverų sąrašą?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų