Spausdinti šį puslapį

Miestų draugystės sukaktį įamžino rožė

Parke pasodino rožę. Parke pasodino rožę.

1991 metų gegužės 31 dieną Ukmergės rajono savivaldybė pasirašė miestų bendradarbiavimo sutartį su Vokietijos Bad Langensalza miesto savivaldybe.

Dokumentą pasirašė tuomečiai Ukmergės rajono tarybos pirmininkas Dalius Merkliopas ir Bad Langensalzos meras Norbert Metz. Sutartyje abi šalys įsipareigojo skatinti ilgalaikę atskirų bendruomenių, piliečių, organizacijų bei institucijų draugystę, įtraukti į šią veiklą kuo daugiau gyventojų ir ypatingą dėmesį skirti jaunimo susitikimams.

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad, minint miestų bendradarbiavimo 30-ies metų sukaktį, atkuriamame parke prie Ukmergės ligoninės mūsų rajono meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas pasodino vokiečių padovanotą rožę.

Šią rožę iš Vokietijos parvežė 2019 m. birželį ten viešėjusi Ukmergės rajono savivaldybės delegacija. Dovana buvo įteikta ilgamečio ukmergiškių draugo Volkerio Piolerio iniciatyva. Tais pačiais metais lankydamasis Ukmergės miesto šventėje jis buvo sužavėtas pristatyta idėja prie mūsų ligoninės įkurti parką, kuriame atsiras vietos ir rožynui.

Rožės – savotiškas Bad Langensalzos simbolis, čia įkurtame įspūdingame rožių parke auga apie 10 000 vienetų ir 450 rūšių rožių. Mieste kadais gyveno garsi rožių augintojų Bergerių šeima, išvedusi net 88 rožių rūšis.

Dovanota Bad Langensalzos mieste išveista rože iki šiol rūpinosi – savo namų kieme augino ir prižiūrėjo – Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyr. specialistė Lina Kasmauskienė.

Iš pradžių buvo planuota rožę pasodinti Ukmergės miesto šventės metu. Tačiau kadangi šventė dėl karantino buvo nukelta į liepos mėnesį, nuspręsta tai padaryti birželio 23 dieną, po tarybos posėdžio, kuriame prie ligoninės atkuriamam parkui suteiktas Sveikatos parko pavadinimas.

Vokiečių rožei vietą parinko parko projektuotojai ir rangovas, kadangi visai neseniai teritorijoje jau buvo pasodinti būsimo rožyno sodinukai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)