Spausdinti šį puslapį

Suteikė Sveikatos parko pavadinimą

Sveikatos parko erdvės – neatpažįstamai pasikeitusios.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Sveikatos parko erdvės – neatpažįstamai pasikeitusios. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prie ligoninės kuriamam parkui suteiktas Sveikatos parko pavadinimas.

Savivaldybės tarybos posėdyje prieš priimant šį sprendimą kilo daug diskusijų.

Posėdžio pirmininkas meras Rolandas Janickas priminė, kad neseniai buvo kreiptasi į visuomenę ir atlikta apklausa internetu dėl pavadinimo parkui. Daugiausia – 73 – balsų sulaukė Svajonių parko pavadinimas. Tačiau toks parkas Ukmergėje jau yra. Todėl tarybai siūlyta nuspręsti, kokį parko pavadinimą išrinkti.

Svarstant klausimą komitetuose, kiekvienas komitetas pasiūlė vis kitokį pavadinimą.

Siūlyti Svajonių sodo, Rožių sodo, Sveikatos, Vilties ir Sveikatingumo parkų pavadinimai.

Posėdžio dalyviai ėmė diskutuoti, ar, apskritai, balsuoti šiuo klausimu. Gal geriau paisyti gyventojų nuomonės, atidėti klausimą ir surengti naują ukmergiškių apklausą. Juolab, kad patvirtinta nauja gyventojų apklausų rengimo tvarka, numatanti platesnį apklausos dalyvių ratą.

Taigi, nuomonės pasidalijo į dvi dalis. Vieni kvietė klausimo svarstymą atidėti ir surengti naują balsavimą, o kiti – nebeatidėlioti, nes parko įrengimo projektas baigiasi  rugpjūčio mėnesį, o iki tol reikėtų padaryti stendus su pavadinimu. 

Kai visi norintys pasisakė, buvo pakviesti balsuoti už klausimo atidėjimą. Tačiau balsų pritrūko. Taigi, balsuota už savivaldybės tarybos komitetuose pasiūlytus pavadinimų variantus.

Svajonių sodas surinko vieną balsą, Rožių sodas – du, o Sveikatos parkas – 13 balsų. Kadangi tai – daugiau nei pusė visų posėdžio dalyvių, už kitus du siūlymus – Vilties ir Sveikatingumo parkų – net nebalsuota.

Sveikatos parko pavadinimas buvo dar kartą teiktas balsavimui. Antrą kartą balsuodami šiam pasiūlymui pritarė 16 posėdžio dalyvių.

Priminsime, kad parkas prie ligoninės šiuo metu tvarkomas naudojantis ES parama. Projektas pradėtas įgyvendinti 2018 metų rudenį, o numatoma pabaiga – šių metų rugsėjis.

Daugiau kaip 12-os ha plote formuojamose viešosiose erdvėse bus įrengtas fontanas, pasodintos sakuros, suformuoti pėsčiųjų takai, įrengtos sveikatingumo trasos su treniruokliais, vaikų žaidimų aikštelė, sutvarkyti tvenkiniai, įrengtas rožynas ir nedidelis botanikos sodas. Vienoje erdvėje bus pasodintos vaistažolės.

Parkas šalia Ukmergės ligoninės pradėtas kurti 1965 metais. 8 ha teritorijoje buvo iškasti tvenkiniai, įrengtas fontanas, sporto aikštelės, pasodinta įvairių retų medžių, krūmų ir gėlynų, kuriuos gėlininkė atsivežė ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš kitų šalių. Parką prižiūrėjo ir puoselėjo rajono medikai. Daug prisidėjo entuziastinga gėlininkė Jadvyga Vyčinienė, kurią į ligoninę dirbti apželdintoja pakvietė gydytojas Kazys Mikalauskas.

Pavadinimo patvirtinimo prireikė, nes 2015 m. patvirtintame Ukmergės miesto neužstatytų erdvių kraštovaizdžio formavimo ir poilsio organizavimo specialiajame plane šis parkas įvardytas Ligoninės parku, tačiau atskiru tarybos sprendimu pavadinimas nebuvo suteiktas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)