Laikas išsirinkti! Balsuok už labiausiai patikusias bendruomenės idėjas!

Ukmergės rajono gyventojai pirmą kartą gali balsuoti ir nuspręsti, kurias pačių rajono gyventojų pateiktas iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, turėtų įgyvendinti Ukmergės rajono savivaldybė.

Europoje ir ypač Lenkijoje pasitvirtinęs bendruomenės įtraukimo per biudžeto planavimą modelis jau sėkmingai yra įgyvendinamas ne vienoje Lietuvos savivaldybėje. Bendruomenės iniciatyvų projektas startavo ir Ukmergėje. Pernai gruodį Ukmergės rajono savivaldybės tarybai patvirtinus bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašą ir šių metų savivaldybės biudžete šiam tikslui numačius skirti 20 tūkst. eurų, kvietimas teikti pasiūlymus buvo paskelbtas šių metų gegužės mėnesį.

Iš viso buvo pasiūlytos 6 idėjos. Jas vertino Ukmergės rajono savivaldybės mero potvarkiu sudaryta konsultacinė darbo grupė, kurią sudaro du savivaldybės tarybos nariai, du savivaldybės administracijos darbuotojai ir du nevyriausybinių organizacijų tarybos deleguoti atstovai. Du gyventojų pasiūlymai, neatitikę bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašo reikalavimų, tolesniame atrankos etape nedalyvauja.

Rugpjūčio 5 dieną prasidėjo balsavimas, kurio metu Jūs nuspręsite, kurias iš gyventojų pasiūlytų idėjų verta įgyvendinti.

Keturi projektai („Žydinti Vienuolyno gatvė“, „Po skambančiu ąžuolu“, „Nauja krepšinio aikštelės danga“, „Skambanti Ukmergė“) ir net mėnuo laiko apsispręsti, kam Jūs atiduosite savo balsą. Tad jei Jums jau 16 metų, esate Ukmergės rajone gyvenamąją vietą deklaravęs gyventojas, galite balsuoti už tą projektą, kuris, Jūsų manymu, yra originaliausias, įdomiausias ir labiausiai reikalingas bendruomenei.

Didžiausio gyventojų palaikymo sulaukusią (-ias) iniciatyvą (-as), surinkusią (-ias) ne mažiau kaip 300 rajono gyventojų balsų, ir Savivaldybės tarybos patvirtintą (-us) jos (-jų) projektą (-us) įgyvendins Ukmergės rajono savivaldybės administracija. Laimėjusių idėjų įgyvendinimas bus 100 proc. finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis.

Išsamus projektų aprašymas ir nuoroda į elektroninį balsavimą skelbiami savivaldybės interneto svetainėje www.ukmerge.lt/naujienos/apklausa/.

Interneto prieigos neturintys žmonės kviečiami balsuoti artimiausioje bibliotekoje, kur jie gali naudotis nemokamu internetu ir sulaukti bibliotekininko pagalbos.

Nepamirškite, kad vienas gyventojas turi teisę balsuoti už visus atrinktus projektus, atiduodamas po vieną balsą už kiekvieną projektą.

Balsavimas prasidėjo rugpjūčio 5-ąją ir baigsis rugsėjo 3-iąją.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija

Užs. Nr. 573

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų