Spausdinti šį puslapį

Kalno papėdėje dygsta naujas statinys – įkurs informacijos centrą

Kalno papėdėje – namuko karkasas.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Kalno papėdėje – namuko karkasas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vilniaus gatvėje, Pilies kalno papėdėje, kur dabar įrengiami nauji laiptai, kyla statinys – namukas su stogeliu.

Pasidomėjome, kam bus skirtas šis objektas ir kaip planuojama sutvarkyti šalia jo esančią aikštelę.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad be laiptų dar įrengiamos ir atraminės sienos. Jos tarnaus kaip kalno sutvirtinimas, kad šis nepradėtų slinkti ir griūti.

Pasak direktoriaus, papėdėje esanti aikštelė bus skirta pėstiesiems, ne automobiliams. Joje miesto svečių ir turistų patogumui statomas informacijos centras.

Dabar toks centras veikia muziejuje ir miesto centre esančioje „Mūsų krautuvėlėje“. Pastarosios ateityje ketinama atsisakyti, nes jos patalpos nuomojamos.

Rajono savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas, savivaldybės architektas Artūras Sakalauskas informavo, kad kylantis informacijos centro paviljonas bus peršviečiamas – dalis karkaso bus dengta plokštėmis, kitur liks atviri tarpai.

Jame bus pateikiama informacija apie Ukmergę, galbūt rengiamos parodos ar kitos ekspozicijos. Šis informacijos centras lankytojams bus atviras visą parą. Darbuotojas jame nedirbs.

Pasak A. Sakalausko, techniniame projekte apie informacijos pateikimo formas nieko nesakoma. Objekto aprašymas yra minimalus – informacijos pateikimo vieta. Kaip ji bus teikiama, dar nenuspręsta. Informacija gali būti nuolatinio pobūdžio ar keičiama, pateikiama tradicine ar elektronine forma. „Galimybės plačios, šis klausimas kol kas yra atviras“, – sakė architektas.

Aikštelę šalimais numatyta iškloti trinkelėmis. Bus įrengti suoliukai.

Direktoriaus manymu, šis sprendimas bus patogus miesto lankytojams, nes pilies parką ir piliakalnį jungs vientisas takas, o informacijos centras bus pakeliui iš vieno lankytino objekto į kitą.

D.Varno teigimu, su Lietuvos automobilių kelių direkcija sutarta dėl pėsčiųjų perėjos per Vilniaus gatvę šioje vietoje įrengimo.

Yra numatytas Vilniaus gatvės atkarpos nuo tilto iki pagrindinės miesto sankryžos atnaujinimas. Planuota, kad darbai prasidės nuo šių metų kovo vidurio, tačiau, pasak direktoriaus, kasant giliau, teko kviestis ir archeologus. Jo duomenimis, dabar Kelių direkcija laukia Kultūros paveldo departamento leidimo. Tikimasi, kad jis bus gautas ir darbai prasidės artimiausiu metu.

Pagal projektą numatyta atnaujinti Vilniaus gatvės dangą, sutvarkyti šaligatvius, prieš sankryžą esančios dvi eismo juostos, dabar prasidedančios nuo autobusų stotelės, prasidės keliais metrais žemiau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)