Rožyno takus paplovė lietus – prireiks naujo projekto

Rožyno takai neatlaikė nė pirmojo vasaros sezono.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Rožyno takai neatlaikė nė pirmojo vasaros sezono. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Po paskutinių gausių liūčių vanduo paplovė neseniai Sveikatos parke, prie ligoninės įrengto rožių sodo takelius. Pasiteiravus, kaip ši situacija bus sprendžiama, paaiškėjo, kad kokybiškam takelių įrengimui reikia naujo projekto ir papildomų investicijų.

Į redakciją paskambinusi parko lankytoja pasakojo, kad po liūties smulkesnė skalda nuo rožių sodo takelių vietomis nuplauta ir likę gilesnio takelių sluoksnio stambesni akmenys. Daug kur susidariusios purvo nuošliaužos. Moters manymu, taip galėjo nutikti dėl to, kad nėra įrengtų vandens nutekėjimo takelių. Bent ji jų nepastebėjusi.

Parko lankytoja sakė mačiusi, kad takai po liūties yra tvarkomi, tačiau suabejojo, ar kita liūtis jų vėl nesugadins. „Negi taip ir tvarkys po kiekvienos liūties. Ar negalvojama apie ilgalaikius sprendimus?“ – teiravosi „Ukmergės žinių“ skaitytoja.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas patikino, kad takai bus sutvarkyti nedelsiant, bet pripažino, kad dabartinis sprendimas yra laikinas. „Rangovas takus įrengė ir kol kas tvarko pagal patvirtintą techninį projektą. Suprojektuota būtent tokia takų danga. Tačiau jau dabar matome, kad tai – neilgalaikis sprendimas, nes smarkių liūčių dėl klimato kaitos tik daugės, ir teks ieškoti kitokių sprendimų“, – sakė direktorius. Jo svarstymu, tai galėtų būti trinkelės ar panašiu principu kaip pilies parke įrengta danga. Šiuo metu ieškoma sprendimo.  Tai turi vertinti specialistai. 

Dabar vykdomo projekto, kurio pabaiga buvo numatyta šį rugpjūtį, ribose naujų sprendimų įgyvendinti nebus galima.

Greičiausiai ir dabartinio projekto vykdymas užsitęs ir bus skaičiuojami delspinigiai. Direktorius atkreipė dėmesį, kad nuo pat pradžių, projektuojant parką, dėl takų įrengimo buvo parinktas netinkamas sprendimas. Nors rangovas savo darbams suteikia garantiją, kaskart po liūties ieškoti rangovo ir reikalauti sutvarkyti takus būtų nepatogu nei savivaldybės administracijai, nei rangovui.

Siekiant ilgalaikio sprendimo, teks parengti naują projektą ir surasti atskirą finansavimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Tai taip, 2021-09-03 16:28
nors įvardinkite, kas projektuotojas, kokia atsakomybė numatyta už nekokybišką projektavimą, kas priėmė tokį projektą.
Kodėl tai neįvardijama? Juk tai viešas pirkimas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų