Spausdinti šį puslapį

Ties rajono riba keis riboženklius

Atėjo laikas pakeisti medinius rajono ribą žyminčius riboženklius. Atėjo laikas pakeisti medinius rajono ribą žyminčius riboženklius.

„Ukmergės žiniose“ ne kartą rašėme apie miesto riboženklių keitimą. Tačiau yra ir dar vieni – rajono ribas žymintys – riboženkliai. Juos taip pat atėjo laikas keisti.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad bus demontuojami mediniai riboženkliai, stovintys ties rajono ribomis prie krašto kelių, vedančių nuo Utenos, Anykščių ir Panevėžio, bei prie magistralinio kelio Kaunas–Daugpilis.

Šiuos darbus atliks tautodailininkas Rimantas Zinkevičius.

Pirmiausia keičiamas riboženklis ties Ukmergės ir Jonavos rajonų riba.

„Visi keturi ąžuoliniai riboženkliai pastatyti dar prieš paskelbiant Lietuvos Nepriklausomybę. Jiems tikrai jau 40 metų, o gal ir daugiau. Kas jų autorius – nežinia. Jokios tai nurodančios lentelės ar užrašo nelikę. Aišku tik viena, kad visi keturi vienodi riboženkliai buvo pagaminti su tuometės rajono valdžios žinia.

Išvaizdos nekeisime, tačiau išardyti juos būtinai reikėjo, kadangi jų būklė – apgailėtina. Nukėlus visų keturių riboženklių stulpus, pamatysime, kiek mediena, iš kurios jie pagaminti, yra išsilaikiusi. Tik įvertinus jos būklę, galėsiu pasakyti, senieji stulpai bus atnaujinti ar juos reikės pakeisti visiškai naujais“, – sakė R. Zinkevičius.

Pasak jo, visiems keturiems riboženkliams pagaminti prireiktų net 12 didžiulių ąžuolų – po 5 m aukščio ir ne mažiau kaip po 0,5 m pločio. Reikėtų specialiai užsakyti tokių matmenų ir būtinai tiesius ąžuolinius rąstus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)