Spausdinti šį puslapį

Rajono savivaldybės delegacija išvyko į Vengriją

Mero rankose – dovana – miestų draugystę įprasminantis kūrinys. Mero rankose – dovana – miestų draugystę įprasminantis kūrinys.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono savivaldybės delegacija, vadovaujama administracijos direktoriaus Dariaus Varno, išvyko į Kiškunmajšos miestą Vengrijoje. Šio miesto mero kvietimu ukmergiškiai rugsėjo 2–5 dienomis dalyvauja 28-osios Kiškunmajšos miesto šventės renginiuose.

Mūsų delegacijoje taip pat – Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Airida Klevinskienė, savivaldybės tarybos narė Angelė Jokubynienė, Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis. Į Vengriją ukmergiškiai išvažiavo savivaldybės mikroautobusu, kurį vairuoja Julius Eimontas.

Ukmergiškių ir vengrų draugystė užsimezgė dviejų žmonių – Kiškunmajšos miesto istoriko ir politiko Hubos Kozmos ir Ukmergės rajono tautodailininko Rimanto Zinkevičiaus – dėka. Jie bendravo beveik tris dešimtmečius, o Kiškunmajša ir Ukmergė – nuo 2004 metų. Oficialią bendradarbiavimo sutartį abu miestai pasirašė 2015 metais.

Per tą laiką vyko abiejų miestų delegacijų mainai, vykdyta nemažai savivaldą stiprinančių bendrų projektų.

Kiškunmajšos miesto šventės proga Ukmergės delegacijos nariai vengrams vežė dovaną – miestų draugystę įprasminantį kūrinį. Jo autorius R. Zinkevičius sako, kad drožiniui panaudotas kelių tūkstančių metų senumo juodojo ąžuolo kamienas.

Tautodailininkas jį suradęs Ukmergės apylinkėse, Šventosios upės dugne, per vieną turistinį žygį.

Su bičiulių pagalba maždaug 5 metrų ilgio ir 80 centimetrų storio juodas rąstas šiaip taip buvo išvilktas į krantą. Medis pasirodė unikalus. R. Zinkevičius kreipęsis į Geologijos institutą, nuvežęs medžio gabalėlį ir paprašęs ištirti radinį.

Paaiškėjo, jog šiam juodajam ąžuolui gali būti net keli tūkstančiai metų. Ištrauktas iš vandens, juodas medis buvo labai minkštas. Meistras jį kurį laiką laikė tarp pjuvenų ir iš lėto džiovino. Iš šios medienos išdrožta jau keletas rūpintojėlių ir angelų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)