Iš rajono savivaldybės biudžeto 30 tūkst. Eur šiais metais skirta augintinių vedžiojimo ir dresavimo aikštelėms: 10 tūkst. Eur –  atnaujinti senąją, 20 tūkst. Eur – įrengti naująją. Darbus organizuoja Ukmergės miesto seniūnija.

Naują aikštelę planuojama įrengti Pivonijos mikrorajone, Miškų gatvės gale, plote, esančiame greta garažų.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad šiemet numatyta įgyvendinti pirmąjį aikštelės įrengimo etapą – tai teritorijos išvalymas, sutvarkymas ir aptvėrimas.

„Reikia pašalinti krūmus, medžius, išlyginti paviršių ir apsėti veja, aptverti“, – vardijo seniūnas. Anot jo, galbūt šiemet dar pavyks pastatyti suoliuką ar šiukšliadėžę, o dresavimo įrenginiai būtų įrengti tik kitais metais. Kokie jie bus, dar nesvarstoma.

Ž. Dirsės teigimu, siekiant estetiško vaizdo, planuojama tvarkyti didesnį plotą, nei paskirta aikštelei. Planuojama, kad naujoji aikštelė bus panašaus dydžio, kaip ir pirmoji, esanti Kareivinių gatvėje – apie 20 arų.

Paslauga šiems darbams dar nenupirkta, tačiau, anot seniūno, jau parengta sąmata ir pirkimo procedūra jau pradėta. Tikisi, kad kitą savaitę paaiškės, kas bus rangovas, ir darbai bus pradėti ir atlikti dar šį rudenį. „Jei gamta leis dirbti, jei nebus didelių liūčių, viską padarysime dar šiais metais“, – sakė Ž. Dirsė.

Pivonijos seniūnaitijos seniūnaitė Gintarė Radlinskaitė teigė, kad Pivonijos mikrorajone žmonės ne kartą išsakė poreikį tokiai aikštelei. Šiam klausimui aptarti buvo surengti keli susirinkimai.

Seniūnas nurodė, kad senojoje, 2015 metais atidarytoje aikštelėje, esančioje už policijos komisariato pastato, reikia pakeisti tvorą. Dabartinė yra su landomis ir nebeapsaugo, kad augintiniai nepatektų už aikštelės ribų. Taip pat bus perdažytos metalinės dresavimo įrenginių detalės, o medinės, kurios per laiką susidėvėjo, pakeistos naujomis.

Seniūnas informavo, kad senosios aikštelės atnaujinimui paslauga jau nupirkta. Darbus atliks UAB „Ukmergės versmė“.

Apie aikštelės priežiūrą seniūnas sakė: „Įrenginius atnaujinti, šiek tiek paremontuoti tenka praktiškai kasmet. Teritoriją tvarko seniūnijos darbininkai – kasdien surenka šiukšles, ištuština šiukšliadėžes. Šienaujama pagal nustatytą tvarką.“

Reguliuojamo aukščio įrenginius šioje aikštelėje pagamino ir pastatė ta pati UAB „Ukmergės versmė“.

Nors visi esame įpratę tokiose aikštelėse matyti vedžiojamus ir dresuojamus šunis, pasak seniūno, aikštele gali naudotis ir kitų augintinių šeimininkai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų