Spausdinti šį puslapį

Siūlo didinti savivaldybės darbuotojų skaičių

Savivaldybės tarybai teikiamas svarstyti klausimas, „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės administracijos struktūros patvirtinimo“.

Juo siūloma nustatyti didesnį nei dabar valstybės tarnautojų pareigybių ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis skaičių.

Jei tam bus pritarta vietoje buvusių 225 darbuotojų bus 226.

Papildoma pareigybė atsirastų Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriuje. Darbuotojas būtų atsakingas už BC „Spiečius“ veiklos administravimą, paslaugų teikimo organizavimą ir koordinavimą.

„Spiečius“ Ukmergėje atsirado po to, kai buvo uždarytas Turizmo ir verslo informacijos centras, o  jo darbuotojai ir turizmo veiklos pervesti Ukmergės kraštotyros muziejaus žinion.

„Spiečiai“ veikia keliolikoje šalies savivaldybių.

Mūsų rajono savivaldybės administracija ir viešoji įstaiga „Versli Lietuva“ šių metų sausio 15 d. pasirašė partnerystės sutartį dėl bendradarbystės centro „Spiečius“ steigimo rajone.

Sutartyje numatyta, kad „Versli Lietuva“ administruos „Spiečių“ iki 2021-ųjų gruodžio 31 d. Iki šio termino pabaigos turi perduoti šią veiklą savivaldybei, kuri turės nemokamai teikti paslaugų pakete numatytas paslaugas verslininkams.

Pagal sutartį „Spiečiaus“ veikla perduodama savivaldybei iki 2026-ųjų pabaigos.

Paslaugų pakete numatytos paslaugos smulkiajam ir vidutiniam, verslui: nemokamos verslo konsultacijos, mentorystė, verslo įgūdžių mokymai, seminarai, nemokamų ir kompiuterizuotų darbo vietų suteikimas.

Paskaičiuota, kad savivaldybės administracijos vyriausiojo specialisto išlaikymas metams rajono biudžetui atsieis 19–20 tūkst. Eur.

Skelbiama, kad šiuo metu Ukmergės BC „Spiečius“ narių sąraše – 9 fiziniai ir juridiniai asmenys.

Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame numatyta svarstyti šį klausimą, vyks spalio 28 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)