Spausdinti šį puslapį

Ramina, kad tako nenuplaus

Šventoji pakilo ir apsėmė tiesiamą taką.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Šventoji pakilo ir apsėmė tiesiamą taką. Gedimino Nemunaičio nuotr.

„Pastebėjome, kad naujasis tiesiamas takas palei Šventąją beveik apsemtas.

Gal gali informuoti specialistai, kokių numatyta priemonių, kad potvynis nepadarytų žalos.

Matosi ten lyg poliai įkalti, ar tas takas bus pakeltas, ar kažkokia kita technologija naudojama?“ – svarsto mūsų skaitytojas.

Ukmergės rajono savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas vyr. architektas Artūras Sakalauskas sako, kad dauguma panašių takų palei upes kitose savivaldybėse per polaidžius apsemiami. Taigi, ir Ukmergėje neišvengsime apsėmimo.

Pasak jo, priemonės nuo nuostolių paprastos – ant betoninių polių esančios dangos yra pritvirtintos, o ant skaldos pagrindo suformuotos dangos po potvynių ir prireikus bus paremontuojamos, supilant papildomą atsijų sluoksnį – juk ir gatvės kiekvieną pavasarį lopomos. „Kitaip tariant, būtų atliekami kasmetiniai priežiūros darbai, kurie po potvynių būtų kiek reiklesni, nei įprastai“, – sako A. Sakalauskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)