Spausdinti šį puslapį

Šaukiamas neeilinis savivaldybės tarybos posėdis

Sausio 12 d. šaukiamas neeilinis Ukmergės rajono savivaldybės tarybos posėdis.

Jo darbotvarkėje numatytas klausimas „Dėl sutikimo pradėti procedūras dėl valstybės tapimo Viešosios įstaigos Ukmergės ligoninės dalininku“.

Sprendimo projekte siūloma sutikti, kad būtų pradėtos procedūros dėl valstybės tapimo VšĮ Ukmergės ligoninės dalininku.

Sveikatos apsaugos ministerijos savivaldybei ir ligoninei pateiktame rašte pažymima, kad Ukmergės rajono savivaldybei priėmus sprendimus į ligoninės dalininkus priimti valstybę, ligoninė įgytų teisę pretenduoti į ES struktūrinės paramos lėšas.

Taip pat teigiama, kad ligoninė įtvirtintų savo daugiaprofilinės regioninės ligoninės statusą ir aiškias perspektyvas, o tai ypač aktualu siekiant prisitraukti jaunus sveikatos priežiūros specialistus.

Ligoninės buvimas regionine generuotų regiono pacientų srautus, daugėtų paslaugų. Žadama pritraukti valstybės investicijas į įstaigos infrastruktūros ir įrangos atnaujinimą.

Detalios valstybės tapimo ligoninės dalininku procedūros ir etapai būtų aptariami atskirai organizuojant papildomus susitikimus.

Pernai visi savivaldybės tarybos posėdžiai vyko nuotoliniu būdu. Skelbiama, kad šis, neeilinis, turėtų vykti gyvai tarybos posėdžių salėje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)