Su vadovais kalbėta apie laukiančius iššūkius

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Drastiškai į aukštumas šoktelėjusios ir sunkiai paaiškinamos šilumos, dujų, elektros ir kuro kainos, kiek kainuoja respiratoriai, psichologinė situacija kolektyvuose... Tai – vieni iš daugelio aptartų klausimų per rajono vadovų susitikimą su savivaldybei pavaldžių įmonių bei įstaigų (jų iš viso yra 18) vadovais ar su jų deleguotais atstovais.

„Dėl koronaviruso greito plitimo turime visas savo veiklas organizuoti taip, kad būtiniausios paslaugos nenutrūktų. Praktika rodo, kad užkratą nešioja visi – ir skiepyti, ir neskiepyti. Tad privalome laikytis saugių atstumų, tinkamai sudėlioti darbus, taikant nuotolinį ir kontaktinį būdus, grupuoti darbuotojus, turėti rezervus – tik visa tai leis užtikrinti, kad dėl viruso „neiškristų“ ištisos darbuotojų komandos ar skyriai.

Ne mažiau yra svarbu galvoti ir apie tai, kad įstaigose atsirastų įtampą darbe mažinančių priemonių taikymo ir įgyvendinimo tvarkos. Kol dvejus metus kariavome su visais pandemijos iššūkiais, galbūt praleidome kažką savo kolektyvuose, darbuotojų tarpusavio santykiuose. Paskutinių savaičių įvykiai rodo, kad komunikacijos nebuvimas tarp vadovų ir pavaldinių kartais priveda prie emocinių sprogimų, kas vienam gali pasirodyti menkniekis, kitam – pasaulio pabaiga. Visiems linkiu jautrumo. Socialinio jautrumo. Didžiausias mūsų turtas yra darbuotojai. Ne įranga, ne pastatai. O žmonės“, – sakė meras Rolandas Janickas.

Pasitarimo dalyviai daug klausimų turėjo dėl naujų koronaviruso valdymo priemonių. Laikinai savivaldybės gydytojo funkcijas vykdanti Edita Balžekienė supažindino su naujausiomis tvarkomis, atsakė į klausimus.

Nuo sausio 17 d. iki septynių dienų trumpinamas izoliacijos terminas gyventojams, turėjusiems sąlytį su COVID-19 liga sergančiais asmenimis. Izoliacija taikoma tik kartu gyvenantiems bei didžiausios rizikos sąlytį darbe turėjusiems asmenims. Darbo vietoje sąlytį turėjusiems asmenims izoliacija taikoma tik tuo atveju, jeigu jie su sergančiais asmenimis buvo uždaroje patalpoje ilgiau nei keturias valandas ir kontaktavo mažesniu nei metro atstumu.

Šių sąlytį turėjusių asmenų sąrašą Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui turės pateikti darbdaviai. Izoliuotis privalo visi asmenys, nepaisant jų imunizacijos statuso.

Siekiant užtikrinti tinkamą šios ligos valdymą, darbo vietose rekomenduojama naudoti apsaugos priemones, dėvėti veido kaukes.

Izoliuotis nereikės darbo vietose, socialinėje aplinkoje ar trumpiau nei 4 val. arba per didesnį atstumą kontaktą turėjusiems asmenims. Jiems rekomenduojama pereiti prie nuotolinio darbo ir tris kartus atlikti savikontrolės tyrimus arba greituosius antigenų testus.

Jei žmogus neturi galimybės pereiti prie nuotolinio darbo po galimai tūrėto sąlyčio su sergančiuoju, rekomenduojama dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų