Spausdinti šį puslapį

Būstus įsigyjančioms jaunoms šeimoms – savivaldybės parama

Būstus finansuos savivaldybė.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Būstus finansuos savivaldybė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Numatyta tvarka, pagal kurią Ukmergėje finansinės paramos sulauks pirmuosius būstus įsigyjančios jaunos šeimos.

Šį sprendimą priėmė rajono savivaldybės taryba.

Priminsime, kad pernai buvo patvirtinta mūsų rajono gyventojų skaičiaus stabilizavimo ir augimo programa, kurios tikslas – stabdyti gyventojų skaičiaus mažėjimą ir skatinti augimą. Viena iš numatytų priemonių – finansinės paramos pirmuosius būstus mūsų rajone įsigyjančioms jaunoms šeimoms teikimas.

Savivaldybės finansinė parama bus teikiama kartu su valstybės finansine paskata pirmuosius būstus įsigyjančioms jaunoms šeimoms.

Pagal patvirtintą tvarką, jauna šeima įvardijama kaip šeima, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių ar asmenų, sudariusių partnerystės sutartį, yra iki 36-erių metų, taip pat šeima, kurioje tokio amžiaus motina arba tėvas, globėjas vieni augina vieną ar daugiau vaikų.

Savivaldybės finansinės paramos dydis jaunai šeimai – 10 proc. būsto kredito pirmajam būstui įsigyti sumos, bet ne daugiau kaip 5 tūkst. eurų. Paramos galima bus tikėtis perkant namą, kotedžą ar butą.

Šią paramą gavusi jauna šeima įsipareigos pirmuosius 10 metų nuo nuosavybės teisės į būstą, kurį įsigijo pagal Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymą, įregistravimo Nekilnojamojo turto registre dienos deklaruoti gyvenamąją vietą Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje.

Bent vienam jaunos šeimos sutuoktiniui ar asmeniui, sudariusiam registruotos partnerystės sutartį, išvykus gyventi į kitos savivaldybės teritoriją ar kitą valstybę, per mėnesį bus privaloma informuoti savivaldybės administraciją ir grąžinti gautą savivaldybės finansinę paramą.

Šis sprendimas įsigaliojo vasario 1 d.

Programos priemonių planui įgyvendinti numatyta kasmet iš savivaldybės biudžeto skirti iki 160 000 Eur. 

Tikimasi, kad papildomos finansinės paramos būstui įsigyti teikimas padės ne tik sustabdyti Ukmergės rajono gyventojų skaičiaus mažėjimą, bet jį stabilizuos ir prisidės prie jo augimo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)