Spausdinti šį puslapį

Darbus prie „Vilkmergės“ įšaldė žiema

Statybvietėje šiuo metu jokie darbai nevyksta.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Statybvietėje šiuo metu jokie darbai nevyksta. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vasario 16-ąją ukmergiškiai kviečiami dalyvauti žygyje, kurio viena iš starto vietų – Pivonijos mikrorajone, prie „Vilkmergės“ skulptūros.

Tačiau ji aptverta Stop juosta, nes yra statybvietėje. Jau kurį laiką aikštės tvarkybos darbai prie šios skulptūros stovi vietoje. Pasidomėjome, kas nutiko – gal dar kartą teko keisti rangovą?

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas patikino, kad rangovas nesikeitė. Tai – UAB „CoReal“. Jis informavo, jog darbai sustojo dėl žiemos. „Šiuo metu yra vadinamoji žiemos pertrauka, kuri įprastai trunka iki kovo 15 dienos“, – sakė direktorius.

Visgi jis mano, kad rangovas nelauks pertraukos oficialios pabaigos, o imsis darbo, kai tik leis orai. „Šio objekto tvarkybos darbų sutartis pasibaigusi. Už kiekvieną dieną skaičiuojame delspinigius“, – teigė D. Varnas. Anot jo, pagrindiniai darbai jau atlikti, likę maždaug 20 proc. Tarp jų – visų savivaldybės seniūnijų herbų įkomponavimas į grindinį. Tam reikia išimti kai kurias granito plyteles, kad būtų galima įdėti bronzines. Tačiau šiuo metu plytelės yra prišalusios, todėl tenka laukti pavasario. Rangovas yra pasisamdęs vietinį subrangovą, kuris, atšilus orams, iš karto tęs darbus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)