Spausdinti šį puslapį

Mieste tvarkomi krūmynai

Ukmergiškis Virginijus atkreipė dėmesį, kad netoli Vaižganto kapinių, iš S. Daukanto gatvės į garažus vedančio kelio pakraščiuose, pjaunami krūmynai.

Vyras teiravosi, ar bus sutvarkyti ir kelmai, nes, jo manymu, dabar jie gerokai per aukšti.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė informavo, kad darbus vykdo seniūnija.

Į skaitytojo klausimą apie kelmus atsakė, kad frezuos tik tuos, kurie ateityje trukdys pjauti žolę. Pavyzdžiui, Gedimino gatvėje. O minėtoje teritorijoje, prie garažų, nupjaus kiek įmanoma žemiau. Mano, kad, laikui bėgant, dėl atmosferos poveikio kelmai patys sunyks.

Seniūnas informavo, kad mieste yra ir daugiau vietų, kur šiuo metu pjaunami savaradžiai krūmai. „Problema – ne tiek patys krūmai, kiek tai, kad kai kurie žmonės mėgsta po jais išversti šiukšles – tiek iš garažų, tiek buitines, tiek ir daržo“, – sakė Ž. Dirsė.

Pasak seniūno, mūsų skaitytojo paminėtoje teritorijoje ši problema ypač aktuali. „Pernai vasarą iš tos vietos išvežėme labai daug  šiukšlių – nuo bamperių iki statybinio laužo“, – pasakojo seniūnas. Tad krūmynų sutvarkymas aktualus, siekiant, kad žmonės mažiau šiukšlintų. „Atviroje vietoje pilti ar palikti šiukšles nepatogu“, – kalbėjo Ž. Dirsė.

Tokių šiukšlintojų pamėgtų krūmynų dar yra prie garažų prieš „Lidl“ prekybos centrą, Linų gatvėje ir kitur. Teritorija Linų gatvėje taip pat pradėta tvarkyti praėjusių metų vasarą. Šiemet darbai tęsiami.

Savaradžių krūmų ir medžių pjovimas leidžiamas iki jų vegetacijos pradžios. Nuo kovo vidurio iki Žolinės galima pjauti tik avarinės būklės medžius. Tad, ko nesuspės sutvarkyti ankstyvą pavasarį, darbus tęs vasaros pabaigoje, kai vėl bus galimybės.

Privati įmonė neatlygintinai padeda išvežti nupjautas šakas, kurias vėliau panaudoja biokurui. „Šakų tikrai daug, vieni užtruktume kur kas ilgiau, nes neturime tokių pajėgumų“, – sakė seniūnas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)