Spausdinti šį puslapį

Lankėsi Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas

R. Janickas įteikė M. Vaščegai simbolinę dovaną apie Ukmergę. R. Janickas įteikė M. Vaščegai simbolinę dovaną apie Ukmergę.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

 

Praėjusią savaitę Ukmergėje lankėsi naujasis Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

Atstovybės Komunikacijos grupės asistento Tito Kumetaičio lydimas svečias susitiko su Ukmergės rajono savivaldybės meru Rolandu Janicku.

Susitikime aptarta geopolitinė situacija, karo pabėgėlių iš Ukrainos integracijos, Vilniaus regiono savivaldybių finansavimo, naujų gyventojų pritraukimo į Ukmergę ir kiti klausimai.

EK atstovybė Lietuvoje atstovauja EK mūsų šalyje: teikia informaciją visuomenei ir žiniasklaidai apie savo veiklą, organizuoja įvairius renginius ir projektus, koordinuoja EK narių ir pareigūnų vizitus Lietuvoje.

EK atstovybės yra visose Europos Sąjungos (ES) valstybių narių sostinėse, o regioniniai biurai –  Barselonoje, Bonoje, Marselyje, Milane, Miunchene ir Vroclave.

EK atstovybėje Lietuvoje šiuo metu dirba 18 darbuotojų, nuolat stažuojasi Lietuvos ir užsienio universitetų studentai.

M.Vaščega EK atstovybės Lietuvoje vadovu paskirtas nuo kovo 1 d. Jis – oficialus EK atstovas Lietuvoje, politiškai pavaldus EK pirmininkei Ursulai von der Leyen. M. Vaščega turi daug patirties Europos reikalų srityje, kurią sukaupė dirbdamas įvairiose ES institucijose nuo 2004 m.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)