Gėlių sodinimo darbus planuoja atidėti vasarai

Pavasariniai miesto žiedai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Pavasariniai miesto žiedai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Iki Miesto šventės, vykstančios paskutinį gegužės savaitgalį, Ukmergės erdvės dažniausiai papuošiamos vasariniais gausiai žydinčiais augalais – sodinamos pelargonijos, surfinijos, begonijos.

Tačiau  šiemet  pavasaris ypatingai vėlus – visai neseniai pasodintos našlaitės, tad iki birželio jos tikriausiai nebus raunamos, vietą atlaisvinant vasariniams augalams.

Ukmergės miesto seniūno pavaduotoja Zita Pečiulienė pasakojo, kad našlaites – 2 000 kelmelių šiemet seniūnija įsigijo iš Olisevičių ūkio. Lyginant su ankstesniais metais jos sodintos labai vėlai – balandžio 7 d. Ankstesniais metais, miesto erdves papuošdavo dar kovo mėnesį.

Dažniausiai, artėjant vasarai, našlaitės ištįsta, tampa negražios ir yra pakeičiamos visą vasarą žydinčiais augalais. Tačiau seniūno pavaduotoja mano, kad dar bent tris savaites – tai yra iki pat vasaros – jos dar tikrai bus išvaizdžios.

Sakė, kad kol kas dar sunku pasakyti, kiek rožių sėkmingai peržiemojo prie mūsų ligoninės pernai įkurtame rožyne. Matosi, kad dalis tikrai peržiemojo, bet gal ne visos. Pernai įrengtuose miesto gėlynuose yra ir daugiau augalų, kurie kol kas neaišku, ar peržiemojo.

Pavaduotoja taip pat sakė, kad nors pavasaris, palyginus, labai šaltas, žolės pjovimo darbai mieste jau pradėti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Galit 2022-05-10 14:44
ir artejanciai ziemai ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų