Gyventojai sulaukė kelio kapitalinio remonto.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Gyventojai sulaukė kelio kapitalinio remonto. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajone vykdomi kelio, vedančio nuo Rečionių į Obelius, remonto darbai – viršutinis kelio sluoksnis nukastas, eismas reguliuojamas šviesoforu.

Pravažiuojantiesiems kyla klausimų, kodėl tokiam, palyginti nereikšmingam, keliui, neturinčiam susisiekimo su miestais, reikia tokių sudėtingų darbų.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovė Eglė Nemanytė informavo, kad kelias Rečionys–Obeliai, Nr. 4818, yra valstybinės reikšmės rajoninis kelias.

„Šio kelio ruožo nuo 0,804 iki 4,407 km kapitalinis remontas vyksta pagal techninį projektą. Jame yra numatyta praplatinti kelio sankasą, tam reikia nukasti dalį senos sankasos su netinkamu, silpnu gruntu ir praplatinimą įrengti iš tinkamo grunto.“

Pasak atstovės, projekto rengimo metu buvo atlikti įvairūs tyrinėjimai, pavyzdžiui, geologiniai.  Atsižvelgus į jų rezultatus priimtas sprendimas kelią kapitališkai remontuoti dėl netinkamos esamos dangos konstrukcijos. Atkreipė dėmesį, kad žvyro danga keičiama kitokia – asfaltu. „Jeigu keičiama kelio danga iš žvyro į asfaltą, tokiu atveju atliekamas kelio kapitalinis remontas“, – sakė ji.

Šio kelio darbai pradėti kovo 29-ąją. Kaip informavo atstovė, iki šiol įvykdyti paruošiamieji darbai – augalinio sluoksnio nuėmimas, pavienių medžių kirtimas. Jau baigiamos įrengti metalinės vandens pralaidos skersai kelio, baigiami pertvarkyti melioracijos tinklai, ruošiamasi kelio sankasos praplatinimui.

Tačiau nemažai darbų dar laukia. Projekte numatyta įrengti naują kelio dangos konstrukciją ir nuovažų dangų konstrukciją, naujus autobusų sustojimus, pakeisti senas vandens pralaidas, įrengti paviršinio vandens nuleidimo griovius, atskirose vietose – pokonstrukcinį drenažą, pertvarkyti melioracijos ir elektros tinklus. Bus įrengti ir nauji kelio ženklai, apsauginių atitvarų sistemos, greičio mažinimo kalneliai, dangos ženklinimas, signaliniai stulpeliai.

Projekto vertė – 1,69 mln. Eur su PVM. Už tiek asfaltu bus padengta, įskaitant kitus išvardytus darbus, 3,603 km atkarpa.

„Kelių direkcijai priklausantys valstybinės reikšmės keliai asfaltuoti atrenkami pagal žvyrkelių ruožų atrankos metodikas ir nustatytus atrankos kriterijus: ar yra viešasis transportas, ar bus sugeneruotas papildomas eismas, ar yra lankytinos vietos, koks vidutinis metinis paros eismo intensyvumas, maršruto užbaigtumas, kokie savivaldybės prioritetai ir t. t. Pagal metodikas yra sureitinguoti visi valstybinės reikšmės keliai su žvyro danga ir sudarytas asfaltuotinų kelių ruožų sąrašas, kurį ketiname įgyvendinti iki 2024 m.“, – informavo atstovė.

Remontuojamas kelio  Rečionys–Obeliai ruožas pateko į minėtą sąrašą. Jame vykdomus darbus planuojama užbaigti iki šių metų gruodžio mėnesio.

Per pastaruosius keletą metų vidutiniškai Lietuvoje tokio tipo darbų valstybinės reikšmės keliuose atliekama apie 200–300 km. Šiuo metu valstybinės reikšmės kelių tinkle yra šiek tiek daugiau nei 5 tūkst. km žvyrkelių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # super 2022-05-26 10:54
Paskaiciau ir laiminga- super naujiena. Kiek zinau tai labai apkrautas kelias, juo juda simtai automobiliu per diena, oi tukstanciai. BUTINA asfaltuoti, praplesti reikia, saleles trinkelemis iskloti...
Va Geliu kvartalo zmones, kur mokescius moka, tegu DUSTA nuo dulkiu, ten zvyrkeliais tegu vazineja, masinas lauzo. Va cia VADYBA
Man atrodo dar reiktu ir kitus padengti asfaltu iki kiekvieno vienkiemio
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų