Dauguma pasisakė už „Vėliavnešių“ nukėlimą

Ukmergės rajono savivaldybės administracija birželio 3–17 dienomis vykdė gyventojų apklausą dėl sovietmečio palikimui priskiriamos skulptūros „Vėliavnešiai“ likimo.

Dauguma dalyvavusiųjų apklausoje balsavo už skulptūros pašalinimą. Apklausa buvo virtuali, surengta savivaldybės interneto svetainėje. Tačiau dar nežinia, ar tikrai bus atsižvelgta į gyventojų nuomonę.

Ukmergiškių klausta, ar jie pritaria „Vėliavnešių“ iškėlimui iš dabartinės stovėjimo vietos. Jei taip, kur ir kaip ji turėtų būti išgabenta ar panaudota.

Buvo pateiktas 631 atsakymas. Tiesa, patikrinus paaiškėjo, kad 31 balsas yra negaliojantis. Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Darius Paškevičius informavo, kad balsai negaliojo trimis atvejais: jei balsuotojas negyvena Ukmergės rajono savivaldybėje, neteisingai nurodė savo vardą ar pavardę, balsavo kelis kartus. Pastaruoju atveju buvo užskaitytas paskutinis balsas.

Pirminiai apklausos rezultatai parodė, kad skulptūros nukėlimui pritaria 75 proc. balsavusiųjų, nepritaria 25 proc.

Daugiausia balsų surinko pasiūlymas išgabenti skulptūrą į spalvoto metalo lydymo įmonę, išlydyti, o gautą metalą panaudoti sukuriant naują skulptūrą (52,3 proc.).

Visuomenės atsiklausta, o dabar reikia apsispręsti politiškai. Rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas sakė: „Viešas klausimų svarstymas reikalingas, nes būna, sulaukiame priekaištų, kad neatsiklausta visuomenės, neinformuota, neskelbta. Gaila, kad tiek mažai žmonių įsitraukė į apklausą. Juridiškai, kad apklausa būtų pakankama, turėtų įsitraukti ne mažiau 10-ies proc. gyventojų. Skelbdami šį balsavimą mes pabandėme suaktyvinti visuomenę.“

Apklausą inicijavo savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komitetas, todėl administracija balsavimo rezultatus pirmiausia pristatys komitetui, kad šis suformuluotų pasiūlymą.

Pasiteiravus, ar išties atsisveikinsime su paminklu ir kaip greitai tai įvyks, meras sakė, kad dar reikalingas ir savivaldybės tarybos sprendimas, nes ji tvirtina rajono biudžetą.

Pasak R. Janicko, teks atlikti namų darbus – apskaičiuoti, kiek kainuos nugriovimas, rasti tam lėšų biudžete, pagal nustatytas procedūras surengti apklausas, kas suteiks paslaugą.

Priminsime, kad lygiai prieš metus mūsų rajono politikai patvirtino Ukmergės rajono savivaldybės vietos gyventojų apklausos organizavimo tvarkos aprašą. Jame numatytas apklausos organizavimo būdas – elektroninių ryšių priemonėmis savivaldybės interneto svetainėje.

Pagal nustatytą tvarką, savivaldybės taryba privalo svarstyti apklausai pateiktus klausimus, jeigu savo nuomonę pareiškia ne mažiau kaip 10 procentų apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje.

Savivaldybės tarybos sprendime turi būti nurodyti apklausos rezultatai ir savivaldybės tarybos sprendimo motyvai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # ? 2022-06-29 06:42
patikslinu- jokių apklausų įstatymiškai nereikia. kas trugde anksčiau? vėl cirkas???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Genutė 2022-06-29 09:00
Labai smagu, kad atsiklausė visų nuomonės. Gaila, kad mažai pasisakė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Zosė 2022-06-29 11:59
Iš 20 000 balsavo 600, tai kur čia dauguma? Griaut, ne statyt, didelio proto nereikia
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Marijona 2022-07-01 21:14
Kai padare baisuokli perdazydami tai dabar tikrai reikia nugriaut. Geda ziuret i ji. O ukrainieciams tai tikrai nuo to nepalengvejo. Bet nieko nepadarysi kai taip protauja valdzia.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Jadvygajokiu 2022-07-01 21:20
O kur ta apklausa vyko ? Nebejuokinkit !!! Su kuo nepakalbi tai visi tik juokiasi is to nesamoningo nudazymo. O kad kam nors uzkliutu del nukelimo tai tikrai nesigirdejo. Darykit is naujo apklausa ir normalia . Maziau issvaistysit savivaldybes pinigu nukelimui ir isvezimui. Geriau sau i kisene isidesit
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų