Spausdinti šį puslapį

Mieste akis bado nešienauta žolė

Ukmergėje, Jaunimo gatvės 3-iame daugiabučiame name gyvenantis Viktoras kalbėjo ne tik savo, bet ir kaimynų vardu.

Problema tradiciškai vasariška – apie nešienautus žolynus. Pasakojo, kad nešienaujami plotai yra palei jų namą. Vaizdas nekoks, o ir erkėmis užsikrėsti kyla didelė grėsmė. Dėl šios bėdos į seniūniją gyventojai kreipiasi kasmet. Tačiau visada paaiškinama, kad tai – privatūs sklypai, kad seniūnija jų neprižiūri.

Žmonės įtarinėja, kad didžiulio privataus sklypo savininkė dirba savivaldybėje ir jai yra suteikiamos išskirtinės teisės – nori šienauja, nori ne.

Žmogus ragino rajono vadovus kaip nors paraginti tokius apsileidėlius – jei nesugeba tvarkyti savo turto, tegul parduoda, bet nelaiko. O gal žmonėms reikia susimesti ir paremti vargšę sklypo šeimininkę – pasamdyti techniką žolei pjauti.

Mano, kad jei savininkai norėtų, sklypus parduotų. Tačiau, kai užsikelia „kosminę“ kainą, metų metais nesugeba rasti pirkėjo. 

Ukmergės miesto seniūnas  Žilvinas Dirsė patikino, kad savininkė, kuriai priklauso sklypas, tikrai nėra išskirtinė ir jokios išlygos jai netaikomos. Be to, ji savivaldybėje nedirba.

Seniūnas patikino taip pat sulaukęs gyventojų skundų dėl minėto šiemet dar nešienauto didžiulio sklypo Jaunimo gatvėje, šalia daugiabučių. Pats nuvyko pas savininkę, kuri patikino, kad iš karto po Joninių pasamdys techniką ir žolę nušienaus. Tačiau, kaip matyti, to nepadarė. Tad teks raginti dar kartą.

Pasak seniūno, artimiausiu metu gyventojams, kurie neprižiūri savo sklypų ir šiemet žolės dar nešienavo,  bus išsiųsti įspėjamieji pranešimai. Taip daroma kasmet.

Pasakojo, kad tokių, savo sklypų neprižiūrinčių ukmergiškių – apie 100. Kai kurių pavardės kartojasi metai iš metų, kiti iš sąrašo išnyksta, nes turto atsisako. Tačiau atsiranda ir naujų, neįstengiančių to padaryti.

Seniūnas sako, kad į tokius raginimus raštu ar žodžiu sureaguoja apie 30 proc. sklypų savininkų. Kitų duomenys perduodami tuo užsiimančiam skyriui ir jiems skiriamos baudos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)