Komiteto posėdyje – apie kelių pavaldumą ir būklę

Diskutuoja išvažiuojamojo posėdžio dalyviai. Diskutuoja išvažiuojamojo posėdžio dalyviai.

Kaimo kelių priežiūra neretai tampa tikru galvosūkiu gyventojams – vienas to paties kelio ruožas yra valstybinės reikšmės, o kitas – vietinės reikšmės, todėl vieną atkarpą prižiūri valstybės, o kitą – savivaldybės įmonės.

Apie šias ir kitas problemas diskutuota praėjusią savaitę vykusiame išvažiuojamajame Kaimo ir aplinkosaugos komiteto posėdyje. Jo metu komiteto, kuriam vadovauja Algirdas Kopūstas, nariai Janina Galiauskienė, Valdas Petronis, Dalius Varnas ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas lankėsi seniūnijose.

Aplankytos Veprių, Pabaisko ir Pivonijos seniūnijos, kartu su seniūnais apžiūrėti jų keliai ir žvyrkeliai.

Komiteto pirmininkas pastebėjo, kad kelių priežiūrai skiriamos lėšos pastaruoju metu šiek tiek didėjo. Seniūnai turi užtikrinti, kad jos būtų kuo efektyviau panaudojamos.

Akcentuota, kad ne visų kelių priežiūra rūpinasi savivaldybė –  valstybinės reikšmės kelių priežiūra ir tvarkymas priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Savivaldybė yra atsakinga už vietinės reikšmės kelius. Pavyzdžiui, vietos gyventojai ypač nepatenkinti Ateities gatvės ruožu Kultuvėnų kaime, Veprių seniūnijoje, tačiau jį valdo ir pasirūpinti turi Lietuvos automobilių kelių direkcija, o ne savivaldybė ar seniūnija.

Situacijos, kai vieną to paties kelio atkarpą prižiūri valstybė, o kitą – savivaldybė, sukelia problemų ir nepatogumų. Gyventojams nesuprantama, kodėl vieną to paties kelio ruožą greideriuojanti ar pakelę šienaujanti technika ties tam tikra riba apsisuka ir, atrodytų, nebaigusi darbo važiuoja atgal.

Komitete rekomenduota savivaldybės administracijai atkreipti dėmesį į šią problemą ir inicijuoti tam tikrus procesus, kad ateityje būtų galima eliminuoti šią dvivaldystę ir atsirastų vienas konkretaus kelio valdytojas ar prižiūrėtojas.

Apie išvažiuojamąjį posėdį informavo savivaldybės tarybos Sekretoriato vedėja Monika Raškevičienė.

Rugpjūčio mėnesį planuojamas dar vienas tokio pobūdžio posėdis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Vau 2022-07-20 21:28
Seip manyčiau Ukmergės keliais gali rūpintis ir valsbiniu kelių direkcija, bet jei ji netvarko tai mūsų valdžia atsakinga už tai kad jie padarytu savo darbą, o ne permetynetu kitiems Ukmergės kelius daugiau taiki tina Ukmergės kėlimas kurių valdžia nevalo nes ne Ukmergės m keliai, bet ką daro mūsų išrinkta valdžia admin direkas kodėl jis nesirūpina kad jie sutvarkytų nes negi valdžia sėdi ir nieko nedaro pačiam žmogui reik jieskoti kur kreiptis, juokinga
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # Ona 2022-07-20 21:29
Proporcingai busto plotui...zemes sklypui pradekit rinkti pinigus is kaimo gyventoju, mieste tai sugebat uz valst.zemes prieziura( kelius ir kt) pinigus ronkt, grynais...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # paaiskinu 2022-07-21 13:26
čia prasideda rinkimų pasirodymai, o ne "rūpestis"
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų