Spausdinti šį puslapį

Pašilės kapinėse statys kolumbariumus

Pašilės kapinėse kitą savaitę prasidės statybos – čia bus įrengtos vietos kolumbariumams.

Konkursą šiems aplinkos darbams laimėjo UAB „Ukmergės paslauga“.

Miesto seniūnas Žilvinas Dirsė pasakojo, kad pagal parengtą projektą bus įrengti takeliai, apšvietimas, suoliukai ir pamatai kolumbariumams.

Vieta parinkta netoli pagrindinio įėjimo į kapines, nuo autobusų stotelės pusės, tarp pušų. Pagal sutartį šie darbai kainuos iki 12 tūkst. Eur.

Patys kolumbariumų akmenys su kriptomis užsakyti ir bus gabenami iš Kinijos. Jų įsigijimas numatytas pagal atskirą sutartį. Tai kainuos dar per 48,4 tūkst. Eur.

Įprastai tokio krovinio kelionė užtrunka net iki pusmečio, tad, kol bus galima naudotis kolumbariumais, praeis dar kiek laiko.

Iš viso bus atgabentos keturios vadinamos spintos, kiekvienoje – po 15 urnų. Taigi iš viso numatyta 60 vietų urnoms.

Pirmieji kolumbariumai Ukmergės Dukstynos kapinėse pastatyti prieš 6-erius metus. Ten atvežti per kelis kartus. Šiuo metu dar likę per 40 laisvų vietų, o užimta per 120.

Trečiosiose Ukmergėje – senosiose Vaižganto gatvės – kapinėse  kolumbariumai vargu ar bus pastatyti. Bent jau dabar tokių planų nesama.

Šiuo metu išsipirkti kriptą pelenų urnai, pagal Ukmergės savivaldybėje patvirtintą tvarką, kainuoja 900 Eur.

Kad Pašilės kapinėse reikia pastatyti kolumbariumus kalbėta jau seniai, o įgyvendinti sumanymą žadėta dar praėjusiais metais.

Atlikus žemės gelmių tyrimus paaiškėjo, kad šios kapinės nebegali būti plečiamos, nes pernelyg aukštai yra paviršinis vanduo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)