Vepriuose stovyklauja 60 vaikų iš Ukrainos

Chrisijos Kvietkauskienės nuotr. Stovyklos atidaryme. Chrisijos Kvietkauskienės nuotr. Stovyklos atidaryme.

Į Veprių seniūnijoje esančią vasaros poilsio stovyklą rugsėjo 5 dieną iš Ukrainos atkeliavo 60 vaikų, kurių tėvai kovoja už Ukrainos laisvę. Vaikai atvyko iš mūsų miesto partnerio Podolės Kameneco.

Nuo 7-erių iki 18-os metų amžiaus ukrainiečiai Vepriuose poilsiaus dešimt dienų.

Tautiniais motyvais siuvinėtais marškiniais „vyšivankomis“ pasipuošę vaikai ir juos atlydėję šeši mokytojai stovyklos atidarymo dieną pasitiko jų pasveikinti atvykusius mūsų rajono vadovus.

Vaikų pasveikinti atvyko rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas ir skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Krikštaponienė.

R.Janickas pasidžiaugė ilgamete Ukmergės ir Podolės Kameneco savivaldybių draugyste ir palinkėjo kuo turiningiau praleisti laiką stovykloje. Buvo pakelta stovyklos vėliava, stovyklos dalyviai pasiskirstė į būrius, vyko kiekvieno iš jų prisistatymas bei simbolinės krikštynos.

Stovyklautojų laukia įvairūs aktyvūs, sportiniai žaidimai, edukacijos ir pramogos. Vaikai keliaus po Veprių apylinkes dviračiais ir pėsčiomis, atvyks pasisvečiuoti į Ukmergę, važiuos į pažintines ekskursijas po Vilnių bei Trakus.

Veprių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Ramutė Liubomirskienė  pasakojo, kad po kovido epidemijos ši stovykla – pirmoji tarptautinė, priėmusi tokį didelį būrį vaikų iš Ukrainos. „Tai – labai talentingi, gabūs vaikai, norintys šokti, dainuoti. Jie iš karto visus sužavėjo savo tautiniais drabužiais“, – pasakojo įstaigos vadovė.

Stovykloje vaikai yra suskirstyti į būrius pagal amžių. Būrių vadai stengiasi pasiūlyti kuo įdomesnių edukacijų, kad grįžtų namo su dideliu įspūdžių bagažu.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos sprendimu vasaros pabaigoje buvo nutarta 30 tūkst. Eur iš administracijos direktoriaus rezervo skirti ukrainiečių priėmimo ir apgyvendinimo išlaidoms.

Iš jų 15 tūkst. Eur panaudota Veprių mokykloje-daugiafunkciame centre organizuojamai 10-ies dienų stovyklai. Lėšos skirtos maitinimui, apgyvendinimui, edukacijoms, pedagogų darbo užmokesčiui.

Prie stovyklos prisidėjo ir  UAB „Likmerė", kuri skyrė lėšų tiek vaikų pervežimui, tiek veikloms organizuoti.

Savivaldybės taryba, prasidėjus karui Ukrainoje, buvo numačiusi 30 tūkst. Eur karo pabėgėlių iš Ukrainos priėmimo išlaidoms. Šios lėšos jau išnaudotos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Ona 2022-09-13 01:39
Kur intelektuali balciuniene? nuotrauku nebereikia? :-x :eek: :cry:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų