Lieka prie siūlymo steigti galeriją

„Ukmergės žiniose“ rašėme apie tai, kad, uždarius miesto centre esantį knygyną, svarstoma, kaip pritaikyti šias savivaldybei priklausančias patalpas.

Rajono savivaldybė skelbia, kad praėjusią savaitę rajono meras Rolandas Janickas sušaukė pasitarimą dėl patalpų pritaikymo.

Pristatytos dvi jų panaudojimo idėjos. Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Julius Zareckas siūlė, kad knygynas galėtų atgimti kaip Dailės galerija. Ir ne tik parodoms eksponuoti, bet ir kuruojant menininkų grupes, kaupiant jų darbus. Darbai galėtų būti eksponuojami vis kitose vietose, taip pat ir miestuose.

Pačiame miesto centre įsikūrusi galerija esą būtų dažnai lankoma ukmergiškių bei atvykstančių meno mylėtojų. Apsilankę galerijoje svečiai lankytų ir kitas Ukmergėje populiarias vietas.

Antrą pasiūlymą pateikė jaunimo reikalų koordinatorius Deividas Mickus. Jis pristatė pagrindines problemas, su kuriomis susiduria Ukmergės jaunimas – nėra susibūrimams skirtos erdvės, o jų pamėgtos kavinės nutraukė savo veiklą.

Jaunimo reikalų koordinatorius pasiūlė buvusio knygyno patalpose, po vienu stogu, įkurti galeriją, jaunimo laisvalaikio leidimo erdvę ir kavinę.

Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybės mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, skyrių vedėjai, kultūros centro, Jaunimo laisvalaikio centro vadovės.

Po diskusijų pasirinkta J. Zarecko idėja. Ji bus pristatyta šiam klausimui nagrinėti suburtai darbo grupei ir Ukmergės rajono savivaldybės tarybai, kurios ir nuspręs „Ukmergės Senojo knygyno“ patalpų tolesnį likimą.

Šis miesto centro pastatas pastatytas XX a. pradžioje ir yra manoma, kad 1926 metais būtent šiose patalpose įsikūrė pirmasis šv. Kazimiero knygynas. Patalpos užima 140 kv. m plotą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Aurelija 2022-09-12 14:08
Valio. Labai gerai naudojami pinigai. Padarysim galeriją. Šildymo kainos dabar bus kosminės, ypač tokių senų ir kiaurų pastatų, nekalbant jau apie tai, jog dar tikriausiai teks ir vidų remontuoti. Sukišim dešimtis tūkstančių dėl dvidešimt rajono menininkų? Ir vien todėl, kad gaila parduoti/išnuomuoti pastatą, ant kurio parašyta "Knygynas"?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Tikrai 2022-09-13 08:32
Nelabai daug ka supranti.Tikriausiai nori , kad atiduotu verslui, ir pastate butu pigios mesos parduotuve.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Aurelija 2022-09-13 17:54
Verslas kuria darbo vietas, moka mokesčius, padengtų šito pastato išlaikymo kaštus ir dar nuomą mokėtų. O ką prekiaus tai tik jų reikalas. Jei žmonėms reikia pigios mėsos, tai ar čia verslo problema?
O gal menininkai nori susimest ant nuomos, išlaikymo, remonto? Galėtų daryt ten ką tik nori.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Tikrai 2022-09-17 12:53
Is meno Ukmergeje, o ir Lietuvoje kazin ar isgyvensi, nebent tas menas butu olia lia pupytes, ar pan., todel menas , kultura ir yra dotuojami, remiami. Kazkas turi buti mieste isskirtinio, prestizinio, ne viskas pinigais matuojama.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Ona 2022-09-14 07:27
O jus pas balciuniene mergaites kreipkites, ji issptes. Jos kompetencijos uzteks. Kalendoriniai metai pas ja nuo liepos 1 prasideda.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų