Spausdinti šį puslapį

Siūloma, kad kolumbariumo niša nekainuotų

Pagal įsigaliojusį Lietuvos Respublikos žmonių palaikų laidojimo įstatymą numatyta, kad kapinėse savivaldybės lėšomis įrengtos kolumbariumo nišos skiriamos neatlygintinai.

Atsižvelgiant į tai, Ukmergės rajono savivaldybės tarybos svarstymui parengtas projektas panaikinti 2016 m. sausio 28 d. priimtą sprendimą „Dėl Ukmergės miesto Dukstynos kapinių kolumbariumo nišos nuomos mokesčio nustatymo“.

Jei tam bus pritarta savivaldybė neteks kolumbariumo nišų nuomos lėšų, už kurias buvo įrengiami nauji kolumbariumai.

„Ukmergės žiniose“ esame skelbę, kad Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Kapinių tvarkymo taisyklių pakeitimams, kurie numato, kad gyventojams nebereikės mokėti už nišas savivaldybių įrengtuose kolumbariumuose.

Šį mokestį yra nustačiusios daugelis savivaldybių. Jis svyruoja nuo 300 iki 1,5 tūkst. eurų.

Ukmergėje vienkartinis nuomos mokestis už nišą – 900 Eur. Už nuomą gautos lėšos lig šiol pervedamos į atskirą rajono savivaldybės sąskaitą ir naudojamos tikslingai – kitiems kolumbariumams įrengti.

Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame turėtų būti svarstomas šis klausimas, vyks kitą savaitę.

Kaip tik visai neseniai nauja vieta kolumbariumams buvo paruošta Pašilės kapinėse. Darbai kainavo 12 tūkst. eurų.  Čia bus pastatytos keturios 60-ies vietų kolumbariumų spintos, kurios užsakytos ir bus atgabentos iš Kinijos. Tai kainuos dar per 48 tūkst. eurų.

Kolumbariumai Dukstynos kapinėse pastatyti prieš 6-erius metus. Šiuo metu dar likę per 40 laisvų vietų, o užimta per 120.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sako nenorintis spėlioti, ar ateityje lėšos kolumbariumams bus skiriamos iš savivaldybės biudžeto – juk tai – didžiuliai pinigai. „Ką gali žinoti,  gal atsiras privatūs kolumbariumai“, – svarstė seniūnas.

Jei savivaldybės taryba pritars, sprendimas įsigalios nuo lapkričio 1 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)