Spausdinti šį puslapį

Per karantiną užrakintos seniūnijos durys tokios ir liko

Seniūnijos durys užrakintos. Seniūnijos durys užrakintos.

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis pasakojo, kad šią savaitę pas savivaldybės darbuotojus aiškinosi dėl rinkliavos už komunalines atliekas.

Šios specialistės dirba miesto seniūnijos pastate, Vytauto gatvėje. Tačiau ryte pagrindines duris rado užrakintas.

Pakabinta informacija, kad reikia spausti nurodytą mygtuką. Spaudė, bet niekas durų neatidarė. Reikėjo kurį laiką laukti.

Manė, kad viduje daug interesantų susirinko, bet, kai galiausiai buvo įleistas, pasirodo – ne. Užtat jautėsi kavos aromatas. Mano, kad darbuotojos tiesiog gėrė kavą ir nenorėjo, kad jis joms trukdytų.

Ukmergiškiui pikta, kad valdiškos įstaigos durys užrakinamos pasinaudojus buvusia pandemija. Bet kam dabar jas rakinti? Nuo ko? Kad žmonės sėdėtų ir šaltų lauke? Karantinas juk seniai pasibaigęs.

Pasak rajono savivaldybės atstovės spaudai Daivos Zimblienės, į minėtą pastatą galima patekti tik paspaudus GSM telefonspynės mygtukus ir pakvietus darbuotoją, nes nėra techninių galimybių pagal poreikį išjungti ir įjungti per pandemiją sumontuotos durų įrangos.

Ši įranga, neleidžianti atidaryti durų be rakto, buvo sumontuota 2020 metų lapkritį.

„Iki šiol nebuvo gauta skundų, kad dabartinė aptarnavimo tvarka yra nepatogi lankytojams. Tačiau, išanalizavus šią pateiktą nuomonę bei atsižvelgiant į kitas aplinkybes (tokias, kaip šaltėjantis oras), taip pat į tai, kad gana dažnai į minėtą pastatą užsuka garbaus amžiaus žmonės, kuriems sunku perskaityti prie pastato durų skelbiamas instrukcijas ir jas suprasti, manome, kad dabartinę tvarką reikėtų keisti“, – atsakė atstovė spaudai.

Teigiama, kad seniūnija ieškos techninių galimybių, kaip pakeisti dabartinį patekimą į pastatą, kad lankytojai savo vizito pas seniūnijos ar Finansų skyriaus specialistus galėtų patogiai laukti laukiamajame.

„Apgailestaujame, kad žmogui atvykus į Ukmergės miesto seniūniją, kur dirba ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Finansų skyriaus darbuotojai, kuruojantys vietinės rinkliavos, nuomos mokesčių ir licencijų išdavimo klausimus, laiku nebuvo atidarytos GSM telefonspynės valdomos įėjimo į pastatą durys ir dėl to jis patyrė nepatogumų“, – savivaldybės poziciją išsakė atstovė spaudai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)