Spausdinti šį puslapį

Greitį sieks riboti ženklais, o nuo laukinių gyvūnų prašys tvorų

Ženklas nuo Kauno gatvės Nr. 18 perkeltas toliau. Ženklas nuo Kauno gatvės Nr. 18 perkeltas toliau.

Rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisija trečiadienį priėmė nutarimus dėl prašymų įrengti ženklus bei kitus infrastruktūros elementus, didinančius eismo saugumą. Nemažai iškeltų problemų – valstybiniuose keliuose.

Pabaisko seniūnijos Antakalnio kaimo atstovė pristatė kolektyvinį Draugystės gatvės gyventojų prašymą įrengti greičio mažinimo kalnelius pradžioje, pabaigoje ir viduryje gyvenvietės.

Per gyvenvietę besidriekiantis regioninės reikšmės kelias yra gana platus, tad dauguma važiuoja juo nepristabdę, šaligatvių nėra, todėl pėstieji eina pakraščiu ar važiuojamąja dalimi. Kelias priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Pabaisko seniūnas Renatas Kolka priminė, kad šią gatvę prieš metus Direkcija siūlė perduoti savivaldybei. Jo manymu, kalneliai tikrai reikalingi. Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas informavo, kad savivaldybė sutiko perimti kelią, tačiau iki šiol perdavimas nebuvo inicijuotas. Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas priminė, kad kalneliai lėtina tarnybų atvykimo greitį. Komisija gyventojų prašymą palaikė – nutarta kreiptis į Direkciją dėl kalnelių įrengimo.

Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius pristatė medžiotojų klubo „Miškininkas“ prašymą inicijuoti tvoros nuo laukinių gyvūnų įrengimą kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis. Konkrečiai, kelio dalyje nuo Bernotiškių iki Kalibato viensėdžio. Pasak seniūno, klubas suskaičiavo, kad vien šiemet šiame ruože numušta 10 elnių, briedis, stirnų, lapių, usūrinių šunų. Tai kelia pavojų ir žmonėms. Tvora minėtame ruože jau yra, tačiau ji baigiasi ties miško riba, o žvėrys migruoja ir per laukus. Reikia apie 3 km ilgio tvoros ir vienoje, ir kitoje kelio pusėse, iš viso – 6 km. Kelias priklauso Direkcijai. Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Aida Kravcova priminė, kad 2017-aisiais jau buvo kreiptasi į Direkciją dėl tos pačios problemos. Tuomet gautas atsakymas, kad Direkcija įrengs įspėjamuosius ženklus „Laukiniai žvėrys“. Komisija pritarė, kad įspėjamųjų ženklų nepakanka ir nutarė vėl kreiptis dėl tvoros įrengimo.

Lyduokių seniūnas Vytautas Toliūnas pateikė prašymą perkelti kelio ženklus, žyminčius Lentvorų kaimo ribas. Tai vėl – Direkcijos žinioje esantis kelias. Pasak seniūno, gaunama skundų, kad informaciniai ženklai įrengti ne vietoje, o 7 namai yra už ženklinimo ribos. Savivaldybės vyriausiasis architektas Artūras Sakalauskas informavo, kad, organizuojant kelių eismą, kaimo ribos nebūtinai turi sutapti su rajono plane numatytomis ribomis. Komisija prašymui pritarė ir kreipsis į Direkciją. 

Pabaisko seniūnas taip pat kreipėsi dėl kelio ženklų Deltuvėlės kaime, teigdamas, kad nuo Varinės kaimo automobiliai įsibėgėja. Savivaldybei priklausančiu keliu važiuoja daug sunkvežimių. Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus informavo, kad policijoje seniau taip pat gauta prašymų Deltuvėlės kaime imtis greičio ribojimo priemonių. Seniūnijai leista įrengti greičio ribojimo ženklą 70.

Žymės ženklais

Posėdyje pritarta gyventojo prašymui įrengti draudžiamąjį kelio ženklą „Sustoti draudžiama“ Gedimino gatvėje, už picerijos. Prieš keletą metų komisija gyventojui leido šią vietą pažymėti geltona juosta, tačiau ne visi jos paiso, o žiemą jos nesimato. Ženklas bus įrengtas iš savivaldybės lėšų.

Pritarta gyventojo, turinčio judėjimo negalią, prašymui įrengti neįgaliųjų transportui skirtą stovėjimo vietą prie daugiabučio namo Ukmergėje, Vilniaus gatvėje 94A. T. Balžekas informavo, kad prie šio namo projektuojama aikštelė, kurioje yra numatytos vietos neįgaliųjų transportui, pavasarį prasidės darbai.

Įrengus automobilių stovėjimo aikštelę, nutarta drausti statyti automobilius Kauno gatvėje, už buvusio „buitinio“ pastato. Dabar zona pažymėta geltona juosta, bus įrengti ir ženklai. Neseniai ženklas „Sustoti draudžiama“, buvęs Kauno gatvėje, prie pastato Nr. 18, atitrauktas 6 m.

Atsižvelgiant į prašymą, bus ieškoma pėsčiųjų perėjos prie Pašilės progimnazijos apšvietimo galimybių.

Posėdyje pristatyti Darbininkų ir Pakalnės gatvių Ukmergėje rekonstravimo bei Pušelės gatvės Antakalnio I kaime kapitalinio remonto projektai.

Atkreiptas dėmesys, kad Darbininkų gatvėje nepakanka numatytų pirmumo ženklų. Aptariant Darbininkų ir Pakalnės gatvių projektus, pateikta pastabų dėl neįgaliųjų vietų aikštelėse žymėjimo. Pakalnės ir Pušelės gatvėse pasiūlyta pašalinti suprojektuotus perteklinius ženklus „Duoti kelią“, išvažiuojant iš aikštelės ir gyvenamosios zonos ar šalutinio kelio, ir Pakalnės gatvėje – greičio ribojimo kalniuką.

Tenkino ne visus

Piliečių prašymas drausti automobilių statymą Ukmergėje, Gruodžio 17-osios gatvės gale esančioje aikštelėje, nuo 22 iki 6 val. svarstytas jau antrą kartą. Gyventojai prašymą grindžia tuo, kad į aikštelę jaunimas lekia dideliu greičiu ir pernelyg garsiai leidžia muziką.

Tačiau išsakyta ir kita nuomonė, kad jaunimui nėra kur rinktis – jau ir taip išvytas iš visų aikštelių į vienintelę vietą, kur yra vaizdo stebėjimo kameros. O vasarą paplūdimyje renkasi ir ilgiau užsibūna ne vien jaunimas. Dėl per garsios muzikos galima skambinti 112 ir pranešti apie viešosios tvarkos trikdymą. Greičio ribojimui ties sankryža su Jaunimo gatve įrengtas „gulintis policininkas“. T. Balžekas informavo, kad dėl pėsčiųjų saugumo gatvėje projektuojami šaligatviai, kurie bus įrengti kitais metais. Nutarta draudžiamojo ženklo nestatyti, tačiau paraginti policiją griežčiau kontroliuoti automobilių greitį.

UAB „Ukmergės šiluma“ prašė atlikti horizontalųjį ženklinimą geltona ištisine linija prie pastato Ukmergėje, Miškų g. 45. Ženklinimo prašoma, nes įmonė neturi kaip prisiparkuoti, vykdydama kuro papildymą. Sustojimo vieta būna užstatyta mašinų. T. Balžekas priminė, kad įmonė žadėjo kuro papildymą vežti pagal grafiką ir numatytomis dienomis sustojimo vietą pažymėti kuoliukais. Kuras išpumpuojamas per valandą, vežamas kartą per savaitę ar tris dienas. Kadangi aikštelėje vietų trūksta, drausti statyti mašinas nuolat būtų nelogiška. Šio klausimo svarstymas atidėtas.

UAB „Narbutas International“ prašė įrengti sustojimo vietą autobusui Žiedo gatvėje, šalia gamyklos, nes darbininkus atvežantis įmonės autobusas neįsuka į kelią, vedantį į įmonės aikštelę. T. Balžekas priminė, kad neseniai vykdyta įmonės plėtra, buvo įrengtas antras įvažiavimas, o naujos autobuso sustojimo vietos įrengimas reikalauja atskiro projekto. Žiedo gatvė jau suprojektuota, pasiūlymus derinant su įmone. Parengtame projekte numatyta įrengti maršrutinių autobusų stotelę, pėsčiųjų taką, kuriais galės naudotis ir įmonės darbuotojai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)