Spausdinti šį puslapį

Buvusiame kraštotyros muziejuje įsikurs savivaldybės darbuotojai

Dainiaus Vyto nuotr. Atnaujinamas pastatas Kęstučio a. 5, Ukmergėje. Dainiaus Vyto nuotr. Atnaujinamas pastatas Kęstučio a. 5, Ukmergėje.

Pradėti Kęstučio aikštėje esančio buvusio Ukmergės kraštotyros muziejaus pastato rekonstravimo darbai.

Juos atlikus, pastatas bus sujungtas su šalia esančiu pagrindiniu savivaldybės administracijos pastatu. Čia bus perkelti kai kurie savivaldybės skyriai, kurie šiuo metu yra išsibarstę po visą miestą.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad rekonstruojamo dviejų aukštų pastato plotas – 403,64 kv. m.

Rekonstravimo techninį projektą prieš metus parengė UAB „Projektavimo ir restauravimo institutas“, o darbus vykdo viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Baltukmės statyba“.

Numatoma, kad atlikus darbus, pastatas pasieks ne mažesnę kaip B pastato energetinio naudingumo klasę.

Įgyvendinus projektą bus sutvarkyta ir šalia esanti teritorija.

Šis rajono savivaldybės administracijos įgyvendinamas projektas iš dalies yra finansuojamas Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) lėšomis.

Projekto kaina – 604 675 Eur. Iš jų APVA finansuoja  daugiau kaip 183 tūkst. Eur, o likusi dalis – daugiau kaip 420 tūks. Eur – savivaldybės biudžeto ir skolintos lėšos.

Planuojama, kad visi remonto darbai bus baigti 2023 metų rudenį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)