Neprižiūrimų pastatų sąraše – nauji adresai

Savininkas turi užtikrinti, kad į negyvenamą pastatą niekas negalėtų patekti. Savininkas turi užtikrinti, kad į negyvenamą pastatą niekas negalėtų patekti.

Ukmergės miesto seniūnija suformavo ir perdavė rajono savivaldybės administracijai atnaujintą neprižiūrimų ir pavojų keliančių pastatų ar patalpų sąrašą. Jame dalį vienų adresų pakeitė kiti, tačiau bendras skaičius pakito nežymiai. Neprižiūrimų teritorijų sąrašas bus sudaromas kiek vėliau – birželį.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė informavo, kad šiųmečiame sąraše iš viso yra 18 adresų. Pernai jų buvo 19. Nors atnaujinant sąrašą 7 adresai buvo išbraukti, beveik tiek pat įtraukta naujų. „Vieni apsitvarko, bet atsiranda kiti“, – kalbėjo seniūnas.

Pasidomėjus apie į sąrašą įtrauktų statinių būklę, Ž. Dirsė sakė, kad pastatų su griūvančiais stogais jame tikrai nėra, tačiau į jį įtraukiami pastatai ar patalpos be langų, durų. Pagal taisykles, savininkas turi užtikrinti, kad į pastatą ar patalpas niekas kitas negalėtų patekti. „Pastatai be durų, langų traukia paauglius, vaikus, jiems  įdomu pažiūrėti, kas viduje. Turi būti užtikrinta, kad neatsitiktų nelaimė“, – kalbėjo seniūnas.

Be to, tokie pastatai kartais tampa laikinu prieglobsčiu ir benamiams asmenims.

Sąrašas sudarytas, kokie žingsniai laukia? Pasak seniūno, pirmiausia reikia nustatyti visų naujai įtrauktų statinių savininkus, todėl sudarytas atnaujintas sąrašas perduodamas rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriui.

Tada būna siunčiami pranešimai, raginimai susitvarkyti. Kartais seniūnas nuvažiuoja pats, pasikalba ir, pasak jo, žmonės susitvarko. „Gal ne visai taip, kaip norėtume ar reikia, bet imasi priemonių“, – kalbėjo Ž. Dirsė.

Paklausus, kiek objektų sąraše yra ilgamečiai, kurių savininkai nepaiso raginimų tvarkytis, seniūnas tikslaus skaičiaus neįvardijo. „Negali sakyti, kad nesitvarko visai“, – sakė Ž. Dirsė. Pasak jo, dažniausiai šioks toks žingsnelis į priekį vis tiek yra. Dalis tų ilgalaikių netvarkomų objektų būna paveldėti, o jų paveldėtojai išvykę į užsienį.

Ž. Dirsė pabrėžė, jog seniūnija ir savivaldybė stengiasi, kad tokių atvejų, kai pastatai stovi netvarkomi metų metus, mažėtų. Jeigu savininkai nesitvarko piktybiškai, gali būti taikomos ir griežtesnės priemonės – įspėjimas, perdavimas viešosios tvarkos priežiūrą vykdančiam skyriui, galinčiam skirti administracinę baudą, žemės mokesčio pakėlimas.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas patvirtino, kad sąraše yra ilgus metus netvarkomų objektų, tačiau kokiomis priemonėmis kovojama su šių pastatų savininkais nekomentavo.

Dėl neprižiūrimų teritorijų seniūnas informavo, kad jų sąrašas bus sudaromas kiek vėliau – birželį.

„Žolė dar nėra tokia didelė, kad reikėtų ją būtinai nušienauti, tad tų neprižiūrimų teritorijų dar nesimato.“ Pasak  Ž. Dirsės, kada šienauti žolę savo kieme priklauso nuo individualaus požiūrio. Žolės aukštis iki 20 cm yra norma. Didesnę pagal taisykles jau privaloma nušienauti. Smilgos neturėtų susidaryti.

Šiuo metu seniūnija sulaukia skambučių dėl baigiančių žydėti kiaulpienių, tačiau, seniūno manymu, jos bėdų nedaro. Kai kuriuos tiesiog erzina skraidantys pūkai.

Ž. Dirsės duomenimis, šienavimas suintensyvėja antroje vasaros pusėje, maždaug liepą, kai daugelis žmonių pradeda atostogauti ir turi daugiau laiko pasirūpinti aplinka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # wow 2023-05-24 17:10
o kad įtrauks į sąrašą nesienaujamus parkus? tai nepriežiūrą juk, o manau popieriuje jie prižiūrimi? ar ne tiesa, ponai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Pas 2023-05-24 17:58
kontroliere savivaldybes kreipkites. Ji uz kontrole atsakinga. Gal kokia ataskaita Ukmerges gyventojams pateiks kaip isisavinami pinigai, kaip sienaujama ir kur dingsta pinigai skirti keliams, saligatvems, kiemams, sienavimui ir t.t. Kontruole tokia, kad toj miestas griuvesiais pataps nesenautais, be keliu, saligatviu ...nors pinigai biudzete buvo skirti.b :-x :-x :-x :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # rinkeja 2023-05-25 14:35
manau laukiame visi Ukmergės gyventojai Tapino. Ir ne jis čia svolačius- tiesiog....parodytu "dirbančius" rajonui...O jei ką- patys ir rinkome
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Rožė 2023-05-25 13:42
Pievų sąrašas paskelbiamas birželį (tiesa,jame dar ne visi adresai paskelbti būna,reikia paskamninti ir pasakyti adresus,kur tarsi praslydo),su prašymu nusišienauti iki rugpjūčio,tada pieva nušienaujama rugpjūtį,o toliau vėl sėkmingai želia,nes niekas jau netikrina.
Žolė turėtų būti pjaunama periodiškai,o ne kartą per metus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų